ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Εκλογικός μαραθώνιος στην ΕΡΤ

Με το σύνολο του δημοσιογραφικού και τεχνικού επιτελείου της, με συνδέσεις με τα εκλογικά κέντρα των κομμάτων και των υποψηφίων, με όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, καθώς και με τις μεγάλες πόλεις της ελληνικής Περιφέρειας, η ΕΡΤ1 θα καλύψει την εκλογική διαδικασία της Κυριακής 26 Μαΐου 2019 από νωρίς το πρωί έως τα ξημερώματα της Δευτέρας.
Τον εκλογικό μαραθώνιο.. ανοίγουν στις 07.00 ο Γιάννης Σκάλκος και η Ευρυδίκη Χάντζιου, τους οποίους διαδέχεται στις 10.00 έως τις 12.00 ο Τάκης Σαράντης και στις 13.00 έως και τις 15.00 η Σταυρούλα Χριστοφιλέα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της ενημερωτικής ζώνης θα υπάρχει συνεχής ροή με επιτόπιες καλύψεις της ψηφοφορίας, των δηλώσεων και των μηνυμάτων των πολιτικών αρχηγών και υποψηφίων.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες
Στις 17.45 ξεκινά η βραδιά του εκλογικού μαραθωνίου, που θα διαρκέσει μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η Δώρα Αναγνωστοπούλου υποδέχεται στο στούντιο δημοσιογράφους, πολιτικούς και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών. Μαζί της, ο γνωστός εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος δίνει την πρώτη εκτίμηση για την ετυμηγορία της κάλπης, σχολιάζει και αναλύει τα αποτελέσματα και παρουσιάζει τα στοιχεία-«κλειδιά» της ψήφου στις ευρωεκλογές. Στο στούντιο, επίσης, ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γεράσιμος Μοσχονάς αναλύει το αποτέλεσμα και δίνει τη δική του εκτίμηση για την επόμενη μέρα των εκλογών.
Εκπρόσωπος της Singular Logic θα δίνει λεπτό προς λεπτό τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα σε όλη την Ελλάδα, τροφοδοτώντας με διαρκώς ανανεούμενα στοιχεία τη συζήτηση στο στούντιο.

Τις εξελίξεις στις μεγάλες πρωτεύουσες της Ευρώπης και τον αντίκτυπο των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών θα μεταφέρουν με απευθείας συνδέσεις, ο Γιώργος Συριόπουλος από τις Βρυξέλλες, ο Γιώργος Παππάς από το Βερολίνο, ο Παντελής Γκόνος από το Παρίσι, η Ευδοξία Λυμπέρη από το Λονδίνο και η Δώρα Μακρή από τη Μαδρίτη.
Με το δίκτυο τοπικών ανταποκριτών -που μόνο η ΕΡΤ διαθέτει- η ΕΡΤ1 θα καταγράφει την εκλογική διαδικασία σε όλη τη χώρα, μέσω απευθείας συνδέσεων με τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κομοτηνή, την Κοζάνη, την Κέρκυρα, τα Γιάννενα, την Πάτρα, την Τρίπολη, τη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο, τη Ρόδο και τη Λαμία.

Αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής βραδιάς και μέχρι τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, η Ανδριάνα Παρασκευοπούλου και η Μαριάννα Πετράκη συνεχίζουν τη ροή των αποτελεσμάτων για την τελική καταμέτρηση των ψήφων σε όλα τα εκλογικά τμήματα.