ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

«Ορθώς διαχωρίστηκε η δικογραφία για τη Novartis»

Άλλα 4 άτομα θα κληθούν σήμερα ως ύποπτοι (Video)

“Σωστά η Δικαιοσύνη έχει χωρίσει τα πρόσωπα για τη Novartis , δηλαδή υπάρχουν ξεχωριστές δικογραφίες για κάθε πρόσωπο” υποστήριξε η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου μιλώντας στην ΕΡΤ1.
"Ο Ανδρέας Λοβέρδος καλείται ως ύποπτος για να ζητηθεί η άρση ασυλίας του. Δεν πρόκειται για..
δίωξη. Καλείται ως ύποπτος για παθητική δωροδοκία", ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της κ. Παπαδάκου "θα κληθεί και για ξέπλυμα".
Επιπλέον σήμερα "θα κληθούν ως ύποπτοι και άλλα τέσσερα άτομα, φυσικά πρόσωπα", στελέχη του Υπουργείου Υγείας ανέφερε η δημοσιογράφος ενώ αναφερόμενη στα στοιχεία της έρευνας υποστήριξε:
"Βρέθηκαν ηλεκτρονικά αρχεία που καταγράφουν μια αλληλογραφία της Novartis με το Υπουργείο Υγείας όπου υπάρχουν απαιτήσεις και παρατηρήσεις και φαίνεται ότι οι απαιτήσεις γίνονται «ακουστές» από το Υπουργείο Υγείας. Δηλαδή γίνεται αποδεκτή, η τιμή συγκεκριμένων φαρμάκων. Υπάρχουν παράλληλα και καταθέσεις μαρτύρων που συνδυάζονται και εστάλη η δικογραφία στην Βουλή. Σήμερα οι άνθρωποι που θα κληθούν φαίνεται να εμπλέκονται με εταιρεία συμβούλων και μέσα από την οποία, σύμφωνα με τους Εισαγγελείς φαίνεται να πέρασε από εκεί πόσό 200.000 ευρώ για καταχωρήσεις σε 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς με εικονικά τιμολόγια. Φαίνεται να πέρασε από εκεί αυτό το ποσό, το οποίο ξεκινάει από τη Novartis και φαίνεται να κατευθυνόταν σε πολιτικό πρόσωπο".
"Η δικογραφία αυτή μιλάει για πάρα πολλά μετρητά, τώρα πως κατευθύνονταν σε λογαριασμούς;" αναρωτήθηκε η κ. Παπαδάκου υπογραμμίζοντας ότι "το ξέπλυμα δεν αποδεικνύεται μόνο από λογαριασμούς αλλά και από υπέρμετρο πλουτισμό, ή εταιρείες συμβούλων".
"Το ξέπλυμα μαύρου χρήματος σε όλα τα σκάνδαλα γινόταν μέσα από εταιρείες συμβούλων, όπως στη Siemens και τα εξοπλιστικά" υπενθύμισε. Τέλος, όπως είπε ως τις 20 Απριλίου θα έχουν κληθεί και τα πρόσωπα αυτά.
Η κ. Παπαδάκου εξήγησε ότι αν περίμεναν να τελειώσει για όλους η δικογραφία, αυτοί που αποδόθηκαν χθες «λευκοί» δεν θα αποδίδονταν κάτι που δεν θα ήταν δίκαιο. Ωστόσο διευκρίνισε ότι αν βρεθεί κάτι και για τα πρόσωπα που η υπόθεση τους μπήκε στο αρχείο θα ανακληθούν από το αρχείο. Όπως επανέλαβε σωστά διαχωρίστηκε η δικογραφία διότι είναι διαφορετικές περίοδοι και διαφορετικά πρόσωπα, ενώ χαρακτήρισε τη Novartis «το μεγαλύτερο σκάνδαλο του κόσμου»


Κατ. Μπρ. / avgi