ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

«Την κλείδωσαν σε δωμάτιο για να υποχρεωθεί να υπογράψει οικειοθελή παραίτηση»

Απίστευτη καταγγελία εργαζόμενης - Ερώτηση του Ν. Χουντή (ΛΑΕ) στην Κομισιόν

Μια ακόμα καταγγελία εργοδοτικής αυθαιρεσίας είδε το φως της  δημοσιότητας, αυτή τη φορά στον χώρο της εμπορίας προϊόντων  ένδυσης, με εργαζόμενη να καταγγέλλει ότι εκπρόσωπος της εργοδοσίας την  κλείδωσε για 45 λεπτά σε χώρο του..
υποκαταστήματος που εργαζόταν, ώστε να υποχρεωθεί να υπογράψει οικειοθελή παραίτηση, αντί για απόλυση. Το  συγκεκριμένο περιστατικό θίγει με σχετική ερώτηση προς την Κομισιόν, ο  υποψήφιος ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας, Νίκος Χουντής.
Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Χουντής στην ερώτησή του, αφού περιγράφει το  περιστατικό, υπογραμμίζει ότι η τραγική κατάσταση της απορυθμισμένης  ελληνικής αγοράς εργασίας αποτελεί προϊόν των πολιτικών των Μνημονίων,  σημειώνοντας ότι «μέσα σε 8 χρόνια είδαμε να ενισχύονται οι ευέλικτες  μορφές εργασίας, να μειώνονται οι μισθοί, να θεσμοποιούνται διαφορετικά  επίπεδα απολαβών ανάλογα με την ηλικία, να διευκολύνονται οι απολύσεις  και να καταργείται ουσιαστικά το σύστημα συλλογικών διαπραγματεύσεων».
Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Νίκος Χουντής ρωτά την Κομισιόν εάν νιώθει ικανοποίηση από το επίπεδο των εργασιακών σχέσεων που επικρατούν  στην ελληνική αγορά εργασίας μετά από 8 χρόνια μνημονιακών πολιτικών,  καθώς επίσης, εάν θεωρεί ότι ο εκβιασμός εργαζομένων και οι μέθοδοι  «μαφίας» αποτελεί ευρωπαϊκή βέλτιστη πρακτική;