ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Η (ανυπότακτη) κόρη του Βερκιγγετόριγα

Ακόμη και στην εποχή του Αστερίξ ήταν δύσκολο να είναι κάποια έφηβη. Όταν λοιπόν η έφηβη φέρει και το επώνυμο Βερκιγγετόριξ, τότε καταλαβαίνει κανείς πόσο βαρύ είναι το φορτίο σε μια Γαλατία (σχεδόν) κατεχόμενη όλη από τις λεγεώνες του Ιουλίου Καίσαρα.
"Η κόρη του Βερκιγγετόριγα" είναι ο τίτλος του 38ου βιβλίου με τις περιπέτειες του Αστερίξ και του..
Οβελίξ, του οποίου η παγκόσμια κυκλοφορία έχει προγραμματιστεί για τις 24 Οκτωβρίου. "Στις 24 Οκτωβρίου, ο Αστερίξ και ο Οβελίξ επιστρέφουν με μια νέα περιπέτεια που θα έχει τίτλο 'Η κόρη του Βερκιγγετόριγα'", ανακοίνωσαν σήμερα οι εκδόσεις Albert-Rene (θυγατρική του ομίλου Hachette Livre) στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Πάρκο Αστερίξ, βορείως του Παρισιού.
Όπως συνηθίζει, ο εκδοτικός οίκος ήταν φειδωλός στις πληροφορίες που αφορούν το νέο βιβλίο, το οποίο υπογράφει όπως και τα τρία προηγούμενα το δίδυμο Ζαν-Ιβ Φερί (σενάριο) και Ντιντιέ Κονράντ (σκίτσο).
"Η ανάδειξη μιας έφηβης στο σύμπαν του Αστερίξ, είναι μια καινούργια ιδέα", δήλωσε ο Ζαν-Ιβ Φερί. Ανάμεσα στους ελάχιστους εφήβους που αναδείχθηκαν στα προηγούμενα βιβλία, οι ειδικοί θυμούνται τον Γιεγιεδίξ, έναν φοβητσιάρη και τεμπέλη έφηβο στον "Αστερίξ και οι Νορμανδοί". Ο σεναριογράφος πάντως διαβεβαιώνει ότι η νεαρή της οποίας δεν αποκαλύπτει το μικρό όνομα, έχει χαλύβδινο χαρακτήρα σαν του πατέρα της.

"Είναι μια έφηβη που εξεγείρεται. Όλα αρχίζουν με τη μυστηριώδη άφιξή της στο χωριό... Θα πίστευε κανείς ότι οι Γαλάτες του χωριού του Αστερίξ ήταν αυτοί που προέβαλαν τη μεγαλύτερη αντίσταση σε όλη τη Γαλατία, αλλά στην πραγματικότητα δεν ήταν. Υπάρχει κάποιος που προβάλλει ακόμη μεγαλύτερη αντίσταση, είναι η κόρη του Βερκιγγετόριγα", αναφέρει ο Ζαν-Ιβ Φερί. Το θέμα του βιβλίου "είναι η αντίσταση συνδυασμένη με την εφηβεία... και η εφηβεία δεν είναι απλή. Η κόρη του Βερκιγγετόριγα έχει τη φύση της ανυπότακτης έφηβης και πρόβλημα με το όνομά της", προσθέτει.
Η κυκλοφορία του νέου Αστερίξ --ένα νέο άλμπουμ βγαίνει κάθε δύο χρόνια-- αποτελεί πάντα ένα παγκόσμιο γεγονός στον χώρο των εκδόσεων. Δεν υπάρχει άλλο βιβλίο που να έχει τόση μεγάλη κυκλοφορία στις γαλλόφωνες χώρες. Στη Γαλλία πωλούνται τουλάχιστον δύο εκατομμύρια αντίτυπα κάθε νέου άλμπουμ και περίπου άλλα τόσα στη Γερμανία γιατί ο Αστερίξ είναι σχεδόν το ίδιο δημοφιλής στη Γερμανία όσο και στη Γαλλία.
Το 38ο άλμπουμ των περιπετειών του Γαλάτη πολεμιστή, τον οποίο εμπνεύστηκαν πριν από 60 χρόνια οι Ρενέ Γκοσινί και Αλμπέρ Ουντερζό, θα κυκλοφορήσει σε πέντε και πλέον εκατομμύρια αντίτυπα και μεταφρασμένο σε 20 και πλέον γλώσσες.
Στο διάστημα που μεσολαβεί από την έκδοση ενός νέου Αστερίξ, περισσότερα από 600.000 αντίτυπα μιας από τις περιπέτειες του διάσημου Γαλάτη πωλούνται κάθε χρόνο στη Γαλλία.
Από την έκδοση του πρώτου άλμπουμ του Αστερίξ, το 1959, 380 εκατομμύρια αντίτυπα έχουν πωληθεί παγκοσμίως, μεταφρασμένα σε περισσότερες από 100 γλώσσες.