ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΕΣΠΗΤ: Θα μας βρουν απέναντι σε κάθε προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων και συκοφαντίας

Ισχυρό πλήγμα για την αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της ενημέρωσης αποτελεί το περιστατικό διακίνησης στο Διαδίκτυο μέσω παραποιημένης διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με χρήση του ονόματος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών επιστολή της Ομοσπονδίας προς τις Ενώσεις μέλη της, συνοδεύοντάς την με υβριστικού περιεχομένου κείμενο κατά.. της ΕΣΠΗΤ και της ΕΣΗΕΑ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ΠΟΕΣΥ με σχετική ανακοίνωσή της, μέσω μιας διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το όνομα "ΠΟΕΣΥ 100" διακινήθηκε το βράδυ της Δευτέρας e-mail με τη επιστολή της ΠΟΕΣΥ, την οποία είχε αποστείλει στις Ενώσεις μέλη της, αναφορικά με το θέμα της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των δημοσιογράφων στο Δημόσιο.
Υπογραμμίζουμε ότι στην κρίσιμη αυτή περίοδο, που διανύουμε, όπου, μεταξύ άλλων οι ψευδείς ειδήσεις (fake news) ζουν τις ημέρες της αφθονίας τους, η ενότητα, η διαφάνεια και τα σταθερά σημεία συντονισμού του κλάδου είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για την αναχαίτιση παρόμοιων φαινομένων αλλά και για τη διαμόρφωση κοινής γραμμής στο μείζον θέμα της επανάκτησης δικαιώματος υπογραφής ΣΣΕ και την ισχυροποίηση όχι μόνο του κλάδου αλλά και της ίδιας της ενημέρωσης. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε την απόφαση της ΠΟΕΣΥ να προσφύγει στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωσή της, για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία είναι και ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης.