ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ανανεώθηκε η θητεία της Ελένης Τουλουπάκη

Θα είναι επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς για ακόμη δύο χρόνια

Κατά πλειοψηφία  ανανεώθηκε η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη. Για δύο ακόμα χρόνια η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη θα παραμείνει στη θέση της, καθώς το 11μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου..
αποφάσισε κατά πλειοψηφία την ανανέωση της θητείας της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οκτώ μέλη του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας της Ελένης Τουλουπάκη και τρεις κατά.
Από τους οκτώ, οι έξι ψήφισαν υπέρ της ανανέωσης της θητείας για την προσεχή διετία, όπως προβλέπει ο νόμος, και μόνον δύο μέλη είχαν την άποψη να παραμείνει μόνον για ένα χρόνο, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες για σημαντικές υποθέσεις που είναι εκκρεμείς.
Στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο κλήθηκε προσωπικά και παρέστη επί περίπου δύο ώρες η ίδια η Ελένη Τουλουπάκη, η οποία δέχθηκε πληθώρα ερωτήσεων. Στο Συμβούλιο, επίσης, παρέστησαν και δέχθηκαν ερωτήσεις και οι συνυποψήφιοι της Ελένης Τουλουπάκη, ο εισαγγελέας Χαράλαμπος Τζώνης και ο Α΄ αντιπρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Ευστάθιος Βεργώνης, που διεκδίκησαν τη θέση του επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.
Στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο μετέχουν εκτός από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασίλειο Πέππα, και την Εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, συνολικά έντεκα ανώτατοι δικαστές και εισαγγελείς.
Η Ελένη Τουλουπάκη απαντώντας σε σχετικό ερώτημα είπε πως πιστεύει ότι σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρώσει την προκαταρκτική εξέταση για τη Novartis.