ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

Επιτέλους, να κι ένας που κάνει το αυτονόητο

Παραιτήθηκε από βουλευτής ο Γ. Αμυράς - Εν αναμονή και των τριών της ΝΔ...

Την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα υπέβαλε ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Αμυράς προκειμένου να συμμετάσχει ως υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη ΝΔ.
Ο Γ. Αμυράς στην επιστολή του επισημαίνει: «Υπέβαλα σήμερα το πρωί την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα. Πιστός..
στα όσα είχα δεσμευθεί και εν όψει υποψηφιότητάς μου στις προσεχείς ευρωεκλογές, αποφάσισα να μην κάνω χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο Σύριζα καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή. Παραδίδω την έδρα μου στο Ποτάμι με το οποίο είχα πρωτοεκλεγεί τον Ιανουάριο του 2015».

Η ενέργεια του Γιώργου Αμυρά έρχεται μια ημέρα μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων Κουντούρα και Δανέλλη με τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές οι οποίοι όμως, χάρη στην τροπολογία, παραμένουν και βουλευτές.
Η έδρα του Γιώργου Αμυρά πηγαίνει στο Ποτάμι και στην Αντιγόνη Λυμπεράκη. Σχετικά ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε στο fb: "Επιτέλους να και ένας που κάνει το αυτονόητο. Φεύγει και πριν πάει επισήμως σε άλλο κόμμα παραδίδει την έδρα στο Ποτάμι, στους ψηφοφόρους του Κινήματός μας στη Β’Αθηνών. Καλώς ήρθες Αντιγόνη Λυμπεράκη. «Μια αστραπή η ζωή μας...μα προλαβαίνουμε» που έλεγε ο «παππούς» μας ο Καζαντζάκης".

ΥΓ 1 Κάποιοι περιμένουν και τις προαναγγελθείσες παραιτήσεις και των βουλευτών της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη, Αννας-Μισέλ Ασηµακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου που έχουν δηλώσει (ηθικό πλεονέκτημα και καλά)  ότι δεν προτίθενται να κάνουν χρήση της τροπολογίας που δίνει το δικαίωµα στους υποψήφιους ευρωβουλευτές που είναι εν ενεργεία βουλευτές να µην παραιτηθούν από την έδρα τους έναν µήνα πριν από τις ευρωεκλογές. 

YΓ 2 Η ΝΔ ανακοίνωσε δύο ακόμη υποψηφίους ευρωβουλευτές Πρόκειται για τον δημοσιογράφο και πρώην βουλευτή, Γιώργο Αμυρά, και την οδοντίατρο και πρώην Εθνική Συντονίστρια για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών, Τέτα Διαμαντοπούλου. Την Κυριακή, σε ειδική εκδήλωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει το σύνολο των υποψηφίων της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρωβουλή.