ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 10 Απριλίου 2019

ΜMΕ και δημοσιογραφία: αν οι Αγγελόπουλοι δεν είχαν αποσυρθεί…

Η επικαιρότητα για την προετοιμασία του μιντιάρχη -πλην των άλλων- Βαγγέλη Μαρινάκη να μπει στον τηλεοπτικό χάρτη, μετά τα ερτζιανά και τον Τύπο, φέρνει στο προσκήνιο μια παλιά ιστορία στην οποία σε πρώτη φάση μετείχε και ο ίδιος: την ιστορία της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος. Μέρες που είναι…
Τον Απρίλιο του 2006, ύστερα από μια πορεία προς την κορυφή των κυκλοφοριών, η εφημερίδα..
κατέρρευσε και -έχοντας ήδη μεταβιβασθεί σε Ίδρυμα στο οποίο τον πρώτο λόγο είχαν φίλοι της ΝΔ- εξέπνεε, με χρέη άνω των 15 εκατ. ευρώ και πλήρη απαξίωση.
Τότε εμφανίσθηκε μια ομάδα αγοραστών με επικεφαλής τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Οι φήμες μιλούσαν για πρωτοβουλία της φιλόδοξης Ντόρας Μπακογιάννη να αποκτήσει το προσωπικό της φύλο.
Αλλά δεν πρόλαβαν να επιβεβαιωθούν: με μια αιφνίδια κίνηση το ζεύγος Αγγελοπούλου απέκτησε την εφημερίδα. Πρόθεσή τους είναι «η συμβολή στον ανοιχτό δημόσιο διάλογο, με τον σεβασμό και τη στήριξη της δουλειάς των δημοσιογράφων και όλων εκείνων που μοχθούν για τον Ελεύθερο Τύπο».
- από κείμενο του Γ. Λακόπουλου στο anoixtoparathyro (ολόκληρο ΕΔΩ)