ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Το «ψωραλέο free press» και η απάντηση της ΕΡΤ στη LiFO

Ραδιοτηλεόραση, το ψωραλέο free press που πληρώνεις χωρίς να σε ρωτήσουν - Τέτοια βλακώδης, ζημιογόνα έκδοση τερματίζει κάθε φαντασία. Την πληρώνουν βέβαια οι φορολογούμενοι. 
Αυτοί είναι οι τίτλοι δημοσιεύματος στη LiFO, σχετικά με το περιοδικό ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:
"Το… περιοδικό είναι ένα κακότεχνο φυλλάδιο
14 σελίδων, αισθητικής νηπιαγωγείου, σε βαρύτιμο χαρτί 100 γραμμαρίων. Περιέχει ΤΡΙΑ (3) δελτία Τύπου της ΕΡΤ, αποκλειστικά και ΜΟΝΟΝ, συνολικού μεγέθους και τα τρία ΠΕΝΤΕ (5) σελίδων. Το υπόλοιπο είναι το πρόγραμμα της ΕΡΤ. Περιέχει φυσικά μόνο μια διαφήμιση (κρατική βέβαια). Στο εξώφυλλο γράφει: Συνεντεύξεις, Ρεπορτάζ, Πολιτισμός, Εκπαίδευση, Κοινωνία κ.λπ. Και φυσικά δεν περιέχει τίποτε απολύτως από αυτά. "
Η ΕΡΤ έσπευσε να απαντήσει, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου Τύπου, επισημαίνοντας τα κάτωθι:
"Η διοίκηση της ΕΡΤ επιδιώκει με κάθε τρόπο να αποκαταστήσει όλες τις δομές και υπηρεσίες της εταιρείας που επλήγησαν με το «μαύρο» του 2013 και να τις προσφέρει ελεύθερα και χωρίς περιορισμό σε όλους τους Έλληνες πολίτες.
Σε αυτό το πλαίσιο, το Δ.Σ. της ΕΡΤ αποφάσισε την επανέκδοση του περιοδικού ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ. Αυτή λοιπόν η «βλακώδης και ζημιογόνα έκδοση» – όπως αναφέρει η LIFO – όχι μόνο δεν επιβαρύνει τον φορολογούμενο, αλλά αντίθετα έφερε χορηγία τριακοσίων χιλιάδων ευρώ για διάστημα τριών ετών από τα Ελληνικά Πετρέλαια, μέσω της οποίας καλύπτεται πλήρως το κόστος έκδοσης και διανομής του περιοδικού. Αυτό το «ψωραλέο free press» – κατά την ίδια τη LIFO – γίνεται ανάρπαστο στα δεκάδες σημεία διανομής του στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ υπάρχει σωρεία αιτημάτων από φορείς και πολίτες για να φτάσει σε όλη την Ελλάδα.
Ας γίνει λοιπόν κατανοητό, ότι η δωρεάν παροχή υπηρεσιών από την ΕΡΤ είναι θεσμική υποχρέωσή της και δεν λειτουργεί ανταγωνιστικά προς οποιαδήποτε ανάλογη ιδιωτική πρωτοβουλία. Εκτός εάν η συντάκτρια του άρθρου και οι πληροφοριοδότες της δεν επιθυμούν την επέκταση των υπηρεσιών της ΕΡΤ, αλλά επιδιώκουν διακαώς τη συρρίκνωσή της…"