ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Άμεση καταβολή δεδουλευμένων στην ΕΡΤ

Απαίτηση έκδοσης νέας ΚΥΑ - Συμψηφισμός μισθών και αποζημιώσεων

Η εξαγγελία της κυβέρνησης για το τέλος της εποχής των μνημονίων δεν επαληθεύεται, τουλάχιστον, όσον αφορά το θέμα της εκκρεμούσας, επί τριετία, νέας ΚΥΑ που καθορίζει τους μισθούς των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται σε φορείς του Δημοσίου. Αυτό ακριβώς επαληθεύει το «πάγωμα» των μισθών των συναδέλφων μας από τον Δεκέμβριο του 2015 και η
μετάθεση της αναπροσαρμογής τους στις καλένδες.
Ταυτόχρονα, προκαλούν πρόσθετη ανησυχία οι πληροφορίες για τη δημοσίευση της ΚΥΑ σχετικά με τις μισθολογικές αξιώσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ την περίοδο του «μαύρου».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εφιστά την προσοχή στους συναρμόδιους Υπουργούς Εργασίας, Οικονομικών και Ψηφιακής Πολιτικής και ζητεί, για τις περιπτώσεις των συναδέλφων που θα κληθούν να επιστρέψουν χρήματα στο πλαίσιο του συμψηφισμού που πρέπει να γίνει, η επιστροφή να πραγματοποιηθεί σε περισσότερες δόσεις και με μικρότερο ποσοστό κρατήσεων επί των καθαρών αποδοχών τους. Διαφορετικά, η περικοπή των μισθών τους κατά μέσο όρο σε ποσοστό 15% θα καταστήσει μη βιώσιμη τη ζωή τόσο των ιδίων, όσο και των οικογενειών τους.
Τέλος, ζητούμε να λυθεί, το συντομότερο δυνατόν το ζήτημα των οφειλομένων δεδουλευμένων που ο εκκαθαριστής οφείλει στους συναδέλφους μας για τα έτη 2012 και 2013.
Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ως απαράδεκτη τη διαιώνιση αυτής της εκκρεμότητας τρία χρόνια μετά την επαναλειτουργία της ΕΡΤ.