ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Η περίπτωση του Άρη Πορτοσάλτε

Εν πρώτοις, να είμαστε ξεκάθαροι. Σε κανέναν μας δεν αρέσει να του γράφουν με μαρκαδόρο στα κουδούνια. Και όπως δεν αρέσει σε εμάς, δεν μας αρέσει να το κάνουν σε κανέναν άλλον. Είναι εκδήλωση μίσους. εκφοβισμός και απειλή βίας. Επομένως είναι βία. Όχι σαν αυτή εναντίον του Φλαμπουράρη, που πήγανε να του κάψουν τρεις φορές το σπίτι, ούτε σαν του Κοτζιά, που του στείλανε σφαίρες. Αλλά είναι.
Πάμε παραπέρα. Ο Ά. Πορτοσάλτε
συνδέει έμμεσα, αλλά προφανέστατα, τις βρισιές που έγραψε κάποιος στον κουδούνι του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Για την ακρίβεια συνδέει το γεγονός με «αναρτήσεις 0,60 ευρώ χυδαίου σεξισμού» εναντίον της συζύγου του. Είναι γνωστή η κατασκευασμένη είδηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει 60 λεπτά όλα τα tweets τα οποία δεν αρέσουν στον Α. Πορτοσάλτε και στους φίλους του.
Ας καταγράψουμε τα άλματα:
  • Πρώτον, το να γράψει κάποιος ότι η σύζυγος του Α. Πορτοσάλτε εργάζεται στο ΑΠΕ και είναι αποσπασμένη στη Νέα Δημοκρατία δεν είναι «χυδαίος σεξισμός». Δεν είναι καν παραβίαση προσωπικών δεδομένων, αφού αυτά τα πράγματα είναι δημόσια. Μια τέτοια ανάρτηση έχει στόχο να καταδείξει την ασυνέπεια του δημοσιογράφου σε αυτά που κατά σύστημα εξακοντίζει για κρατικοδίαιτους αποσπασμένους βολεμένους χαραμοφάηδες.
  • Δεύτερον, το ότι αυτή η συζήτηση δεν αρέσει στον Ά. Πορτοσάλτε δεν σημαίνει ότι είναι προϊόν οργανωμένης επίθεσης.
  • Τρίτον, επίθεσης που είναι μάλιστα και πληρωμένη, γιατί μόνο για τα λεφτά μπορεί κάποιος να στραφεί εναντίον του Πορτοσάλτε. Το ότι τα social media σε πληρώνουν πάντοτε με το ίδιο νόμισμα ποτέ δεν το σκέφτηκε.
  • Τέταρτον, στο ίδιο σχέδιο εντάσσεται και ο βανδαλισμός στο κουδούνι του. Επομένως, πίσω από όλα αυτά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και η απόδειξη είναι το ότι η επίθεση έρχεται ως συνέχεια της «στοχοποίησής» του από την «Αυγή». Η οποία έγραψε ότι το στέλεχος του ΣΚΑΪ, αλλά και ο ίδιος ο σταθμός προσπάθησαν να μετατρέψουν ένα ανύπαρκτο γεγονός σε λάσπη εναντίον της Μυρσίνης Ζορμπά και να το συντηρήσουν ακόμα και όταν είχε ξεκαθαριστεί.
Ο Ά. Πορτοσάλτε έγινε ένα ολόκληρο βράδυ περίγελως στα κοινωνικά δίκτυα γι' αυτή την υπόθεση. Αλλά, κατά την άποψή του, δεν είναι αυτός που εκτέθηκε. Είναι η «Αυγή» που το έγραψε. Αυτό εννοεί όταν λέει, «τον στοχοποίησε».
Στη δημαγωγία είναι σύνηθες να ξέρει κάποιος ότι λέει ακατάσχετες ανοησίες, αλλά να μην τον ενδιαφέρει. Αυτό που θέλει είναι να πείσει τους «δικούς του» ότι είναι αφοσιωμένος σε μια υπόθεση. Όσο περισσότερες ανοησίες λέει, τόσο μεγαλύτερη αφοσίωση δείχνει. Όσο πιο αβάσιμη, θεατρινίστικη και εντυπωσιακά βλακώδης είναι η επίθεση στους «άλλους», τόσο μεγαλύτερη αδιαλλαξία, αποφασιστικότητα και συνέπεια δείχνει απέναντι στους «δικούς του». Άλλωστε ο συγκεκριμένος δεν το ξεκίνησε τώρα. Είναι χρόνια που το κάνει.

Α.ΤΣΕΚ. (Αυγή)