ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Υπηρέτρια δύο αφεντάδων

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Σοφία Ζαχαράκη, πρέπει να είναι είναι αναμφισβήτητα πολύ σπουδαίο και αναντικατάστατο στέλεχος. Για χάρη της ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να μετατρέψει τα γραφεία του κόμματος σε... άβατο για την αστυνομία, αφού με ανακοίνωσή της η ΝΔ παραδέχτηκε ότι η κ. Ζαχαράκη βρισκόταν στο κτίριο και στη συνέχεια προκάλεσε κυβέρνηση και ΕΛ.ΑΣ., αν έχουν τα... κότσια, να εισέλθουν να τη συλλάβουν. Λίγο έλειψε ο Κυριάκος να κάνει την Πειραιώς... Εξάρχεια. Η σπουδαιότητα της κ. Ζαχαράκη όμως προκύπτει και από την πολιτική της διαδρομή, καθώς περισσότερα του ενός κόμματα αξιοποίησαν τα προσόντα της. Έχει υπηρετήσει (Σεπτέμβριος 2012 – Ιούνιος 2014) στο γραφείο του Κωστή Χατζηδάκη (τότε υπουργού Ανάπτυξης) και κατόπιν (Σεπτέμβριος 2014 – Ιανουάριος 2015) στο γραφείο του Β. Κοντοζαμάνη, γενικού γραμματέα Υγείας επί Βορίδη.
Σήμερα ως εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να αναδεικνύει πόσο καταστροφική είναι για τη χώρα η κυβέρνηση του «τρισκατάρατου» ΣΥΡΙΖΑ. Ελάχιστοι γνωρίζουν όμως τι έκανε στο μεσοδιάστημα μεταξύ κυβέρνησης Σαμαρά και της σημερινής της θέσης.
Ψάχνοντας παλιότερες δημοσιεύσεις αυτού εδώ του σάιτ, έπεσα πάνω σε θησαυρό. Ανακάλυψα ότι η κ. Ζαχαράκη δεν είχε κανένα πρόβλημα ή ενδοιασμό να παρέχει τις υπηρεσίες της στην ολέθρια κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα στο υπουργείο Παιδείας και στο γραφείο του γενικού γραμματέα Διά Βίου Μάθησης, Παυσανία Παπαγεωργίου...
Μάλιστα θα πρέπει το προσόν της ως πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας να είναι τόσο μοναδικό και αναντικατάστατο, ώστε και να μην βρέθηκε κάποιο στέλεχος με ανάλογα προσόντα στις γραμμές της Αριστεράς και να μη λειτούργησε ανασταλτικά η διαδρομή της στην ΟΝΝΕΔ και την κυβέρνηση Σαμαρά για να τοποθετηθεί σε διαβαθμισμένη θέση.
Να έχει δηλαδή πρόσβαση σε απόρρητα έγγραφα που να αφορούν πχ τις διαπραγματεύσεις του υπουργείου με τους δανειστές. Από κάτι τέτοια ξεχωρίζουν οι άνθρωποι που θα φτάσουν ψηλά. Όταν η θέση είναι κοντά σε κάποιο σύστημα εξουσίας, δεν ασχολούνται με μικρολεπτομέρειες, όπως το χρώμα της, αντίθετα προσαρμόζουν τον δημόσιο λόγο τους και την πολιτική τους τοποθέτηση στη θέση.

Βαγγέλης Καραγεώργος (ΕφΣυν)