ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018

Αφιέρωμα στη μνήμη της Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου

Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 18:15, η ΕΡΤ2 τιμώντας τη μνήμη της Αλίκης Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου, που «έφυγε» από τη ζωή στις 31/8/2018, μεταδίδει σε επανάληψη το επεισόδιο από τη σειρά ντοκιμαντέρ «Μονόγραμμα», που ήταν αφιερωμένο στην πρώτη Ελληνίδα που έγινε πρύτανης.
Στο συγκεκριμένο επεισόδιο, παραγωγής 1986, αυτοπαρουσιάζεται
η καθηγήτρια Εγκληματολογίας, πρώην πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου και Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου για τα Δικαιώματα της Γυναίκας, Αλίκη Γιωτοπούλου- Μαραγκοπούλου.
Μέσα από την προσωπική της αφήγηση προβάλλονται η συνεισφορά και το επιστημονικό της έργο στους τομείς των Δικαιωμάτων της Γυναίκας, της Εγκληματολογίας, καθώς και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Μιλάει, μεταξύ άλλων, για το θεσμικό πλαίσιο της κατοχύρωσης της ισότητας στην Ελλάδα, καθώς μετείχε η ίδια στις Συντακτικές Επιτροπές του Σχεδίου Οικογενειακού ικαίου το 1975. Αναφέρεται στην ενασχόλησή της με την Εγκληματολογία, στα επιστημονικά της συγγράμματα και στη δική της συμβολή στη διδασκαλία του αντικειμένου της Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Τέλος, με την ιδιότητά της ως προέδρου του Ιδρύματος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην Ελλάδα, περιγράφει τους σκοπούς και τις δράσεις του.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής προβάλλεται φωτογραφικό αρχειακό υλικό με στιγμιότυπα από την όλη πορεία της.
Παραγωγή: Γιώργος Σγουράκης. 
Σκηνοθεσία: Σωτήρης Λαμπρόπουλος.
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Γαρδέλης.