ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Απολύσεις στον ΣΚΑΪ - Κλείδωσαν απέξω την ΕΣΗΕΑ

Στάση εργασίας και συνέλευση στα γραφεία της Ενωσης

H εργοδοσία του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ», σήμερα, παραβαίνοντας κάθε έννοια συνδικαλιστικής ελευθερίας, απαίτησε γραπτό αίτημα, προκειμένου να επιτραπεί η είσοδος στους χώρους εργασίας
του καναλιού σε μέλη του Δ.Σ της Ενωσης των δημοσιογράφων
της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ), που μετέβησαν στον «ΣΚΑΪ» για να πάρουν μέρος σε προγραμματισμένη συνέλευση των δημοσιογράφων, έπειτα από την άδικη και παράνομη απόλυση του  Αργύρη Καλογερόπουλου.
Η απαίτηση για κατάθεση γραπτού αιτήματος ζητήθηκε την ώρα που η αντιπροσωπεία του Δ.Σ., αποτελούμενη από την Πρόεδρο, Μαρία Αντωνιάδου, τη Β΄ Αντιπρόεδρο Άρια Αγάτσα, την Ειδική Γραμματέα Αγγελική Γυπάκη, και τα μέλη του Δ.Σ. Νανά Νταουντάκη, Χρήστο Κυρίτση και Γιώργο Μηλιώνη, βρίσκονταν στην είσοδο του σταθμού. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν επέλεξε την τακτική της σύγκρουσης, καθώς επιθυμία του δεν ήταν να δυναμιτισθεί το εργασιακό κλίμα στον ΣΚΑΪ . Η ενέργεια, όμως, της εργοδοσίας δεν θα μείνει αναπάντητη, καθώς θα ασκηθεί κάθε νόμιμο μέσο, όπως ορίζεται από τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/1982 (άρ. 15), που σαφώς περιγράφει τα δικαιώματα των πρωτοβαθμίων συνδικαλιστικών οργανώσεων.
Σημειώνουμε ότι, ο όμιλος ΣΚΑΙ αποτελεί μοναδικό παράδειγμα μέσου ενημέρωσης της Αθήνας που παρεμποδίζει την πραγματοποίηση συνελεύσεων των εργαζομένων του με την παρουσία συνδικαλιστικών εκπροσώπων.

Για τους παραπάνω λόγους, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ που καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική στάση της εργοδοσίας στον ΣΚΑΪ, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη στάσης εργασίας από 11.30 έως 13.30 όλων των δημοσιογράφων, που εργάζονται στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΙ» και την ιστοσελίδα “skai.gr” για την πραγματοποίηση συνέλευσής τους αύριο, 5 Σεπτέμβριου 2018 στις 12.00 στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, Ακαδημίας 20, 3ος όροφος.