ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Στην ΕΡΤ1 η εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ «Soundtracks»

Songs That Defined History
 
Η μουσική πολλές φορές έχει συνδεθεί με μεγάλες ιστορικές στιγμές και έχει σημαδέψει τη συλλογική μας μνήμη. Υπήρξαν μουσικές άρρηκτα συνδεδεμένες με τραγωδίες, θριάμβους και κινήματα. Από την Παρέλαση της Ουάσινγκτον μέχρι τις εξεγέρσεις στο Στόουνγουολ, από την προσελήνωση μέχρι τον τυφώνα Κατρίνα, η μουσική πάντα έπαιζε
καθοριστικό ρόλο στη γιορτή και στον πόνο και ήταν αναπόσπαστο κομμάτι συγκλονιστικών γεγονότων στη συλλογική μας Ιστορία.
Την εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ οκτώ επεισοδίων με τίτλο «Soundtracks: Songs That Defined History», παραγωγής ΗΠΑ 2017, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν –σε Α΄ τηλεοπτική μετάδοση- οι τηλεθεατές της ΕΡΤ1 καθημερινά (εκτός Σαββάτου και Κυριακής), από την Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:30.
Επεισόδιο 1ο: «H δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ»
(The Assassination of Martin Luther King, Jr.)
Ο θάνατος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ αποτέλεσε σημείο καμπής στο κίνημα για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών στις ΗΠΑ. Μετά την περίοδο του πένθους, η κοινότητα μάζεψε τις δυνάμεις της για να συνεχίσει τον αγώνα, εμπνεόμενη από τη διαμαρτυρία της Νίνα Σιμόν, τους ύμνους για τη μαύρη δύναμη του Τζέιμς Μπράουν και την υπέροχη φωνή της Αρίθα Φράνκλιν. Η μουσική εδώ γιορτάζει τη δύναμη και την αλληλεγγύη της εμπειρίας των Αφροαμερικανών, ενώ μας θυμίζει πόσο δρόμο έχουμε ακόμα.
Ημερομηνία μετάδοσης: Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018, στις 18:30