ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Βαξεβάνης: Δεν θα αφήσω κανέναν να δολοφονεί τον χαρακτήρα μου

«Αν δεν ήμουν τυχερός να γεννηθώ το ‘66, η ΝΔ θα μου είχε αποδώσει και τη δολοφονία του Κένεντι. Αν και δεν είμαι σίγουρος ότι ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πότε δολοφονήθηκε ο Κένεντι» ανέφερε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης σε παρέμβασή του στην ΕΡΤ αναφορικά με το ζήτημα της μήνυσης που κατέθεσε κατά της αναπληρώτριας εκπροσώπου
Τύπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη.
«Είναι μια αναγκαία σύγκρουση στην κοινωνία που καταδεικνύει τι είναι ο καθένας και τι πιστεύει» συμπλήρωσε ο εκδότης της εφημερίδας Documento. Επί της ουσίας της υπόθεσης, ο Κώστας Βαξεβάνης σημείωσε ότι «η κ. Ζαχαράκη δεν με κατηγορούσε απλώς ως συκοφάντη αλλά έλεγε πως είμαι και καταδικασμένος» και συμπλήρωσε: «Προσπάθησα να την προστατεύσω δίνοντάς την ευκαιρία να ανασκευάσει. Όχι μόνο δεν το έκανε αλλά βγήκε στον ΣΚΑΪ να πει ότι δεν γνώριζε τα περί αθώωσης όμως και πάλι δεν ανασκεύασε. Εκείνοι που τη βάζουν να λέει αυτά δεν καταλαβαίνουν ότι στοιχειοθετούν τον δόλο».
Ο Κώστας Βαξεβάνης ξεκαθάρισε ότι είναι αποφασισμένος να μην αφήσει κανέναν στο εξής να δολοφονεί τον χαρακτήρα του κάτω από οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα λέγοντας ότι είναι συκοφάντης ή καταδικασμένος. Μιλώντας για τη διαδικασία του αυτοφώρου ξεκαθάρισε ότι προσωπικά επιθυμεί την κατάργησή του, πρόσθεσε όμως ότι «αυτός είναι ο νόμος αυτή τη στιγμή».

«Αποθρασύνθηκαν»

«Η ΝΔ αντί να καλύψει έστω μ’ έναν τρόπο την κ. Ζαχαράκη εμφανίζει εμένα όχι ως ιδιώτη αλλά ως πολιτικό πρόσωπο. Η πολιτική άποψη του καθενός είναι δικό του θέμα. Μπορεί να μην είμαι ΝΔ, αλλά αυτό δεν είναι ποινικό αδίκημα. Δεν προσέφυγα κατά της κ. Ζαχαράκη επειδή είναι ΝΔ, αλλά επειδή με συκοφάντησε» ξεκαθάρισε ακόμη ο δημοσιογράφος για να συμπληρώσει: «ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι αποτελώ όργανο της κυβέρνησης και ότι γίνεται προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής. Γίνεται ακριβώς το αντίθετο. Γίνεται πολιτικοποίηση των ποινικών ευθυνών».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει καλύψει πολιτικά τον κ. Παπασταύρου, τον κ. Νίκο Γεωργιάδη ο οποίος εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων, απέδωσε σκοπιμότητα σε όσα αποκαλύψαμε για τον κ. Φρουζή, πολιτικοποίησε την υπόθεση Novartis και πολιτικοποιεί κάθε υπόθεση που αποκαλύπτουμε» συνέχισε για να συμπληρώσει πως τόσα χρόνια δεν έκανε μήνυση σε όσους τον αποκαλούσαν συκοφάντη.

«Αποθρασύνθηκαν όμως. Η κ. Ζαχαράκη έπεσε θύμα των τρολς του διαδικτύου. Είπα λοιπόν “ως εδώ”. Καταθέτω λοιπόν μήνυση και αγωγή στη ΝΔ, στην κ. Ζαχαράκη, στον κ. Δημητριάδη, στον κ. Γεωργιάδη και στον κ. Κυρανάκη ο οποίος είπε χθες ότι αθωώθηκα επί ΣΥΡΙΖΑ υπονοώντας πως αυτό ήταν αιτία της αθώωσης. Αυτή είναι η αντίληψή τους για τους Θεσμούς και τη Δικαιοσύνη» τόνισε με νόημα.

Ολοκληρώνοντας, ο δημοσιογράφος υπενθύμισε πως όταν ο Αντώνης Σαμαράς κατέθεσε εναντίον του μήνυση και ζήτησε να συλληφθεί, εκείνος παραδόθηκε. «Το ίδιο έκανα κι όταν μου έκανε μήνυση η κ. Στουρνάρα. Εν αντιθέσει με όλους αυτούς, έδωσα τη μάχη μου. Όλοι εκείνοι που με έχουν μηνύσει είναι υπό έρευνα από την ελληνική Δικαιοσύνη» υπογράμμισε με έμφαση.

Ως προς τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για τις σχέσεις του Άρη Φλώρου της Energa με την οικογένεια Μητσοτάκη, ο Κώστας Βαξεβάνης τόνισε: «ο κ. Δημητριάδης από το ‘09 έως το ‘12 ήταν στην Energa και ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία των οφσορ. Τα λέει ο ίδιος στον ανακριτή. Εμφανίζεται επίσης σε εταιρίες μέχρι το ‘13. Το δε ‘12 έφυγε από την Energa γιατί η εταιρία δεν είχε πια αντικείμενο λόγω των διώξεων. Ο κ. Δημητριάδης ήταν συνεταίρος του κ. Φλώρου. Όλα όσα λέω υπάρχουν σε ΦΕΚ». «Που λοιπόν είναι η συκοφαντία; Που είναι το ψέμα;» διερωτήθηκε με νόημα κλείνοντας.

- πηγή: documentonews