ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Κατάπληκτη η ΕΣΤΙΑ από την κατάργηση των Λατινικών

Κατάπληξη προκάλεσε στους αρμοδίους της εφημερίδας ΕΣΤΙΑ η κατάργηση των Λατινικών από τη διδακτέα ύλη της Γ Λυκείου και η εξαίρεσή τους από τα μαθήματα στα οποία δοκιμάζονται οι μαθητές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Ετσι στο πρωτοσέλιδο της σήμερα η εφημερίδα έχει δύο κείμενα επ΄αυτού: το ένα με τον τίτλο «Απολείπειν η Ελλάς Λατινικά» και το δεύτερο -και βασικό στην πρώτη σελίδα- με..
τον τίτλο στα λατινικά «Syriza culturae linguas non amat». Σε ελεύθερη μετάφραση «Η Αριστερά δεν αγαπά τις γλώσσες του πολιτισμού».
Η Εστία στο πρωτοσέλιδό της εκφράζει και την κατάπληξή της για την επιλογή και τις δικαιολογίες του υπουργού Γαβρόγλου που «καταργεί ένα μάθημα το οποίο διδάσκεται ανελλιπώς στα σχολεία μας εδώ και έναν αιώνα. Από το 1825!»

Παρεμπιπτόντως αυτό το Σάββατο η ΕΣΤΙΑ, όπως μας πληροφορεί στην πρώτη σελίδα, δίνει στους αναγνώστες της τον δεύτερο τόμο του «Παύλος και Φρειδερίκη», το «εγκυρότερο βιβλίο για το βασιλικό ζεύγος που έσωσε το έθνος από τον συμμοριτοπόλεμο».

Αυτά!