ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Ζαχαράκη: Δεν θα συνεχίσω κανένα διάλογο με τον Βαξεβάνη

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Σοφία Ζαχαράκη, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Online» με το δημοσιογράφο Δημήτρη Τάκη.
Αναφερόμενη στην γνωστή ιστορία με τον Κ. Βαξεβάνη και σχετικά με τις αθωώσεις του εκδότη του Documento στο Εφετείο έκανε λόγο για την πίεση της στιγμής και είπε..
ότι δεν γνώριζε το δεύτερο κομμάτι της δικαστικής απόφασης αλλά έκανε τη μελέτη της μετά.
Η Σ. Ζαχαράκη σχετικά με το ότι δεν ζητησε συγνώμη από τον Κ. Βαξεβάνη είπε πως, πολιτικά, «δεν μπορείς προφανώς να ζητήσεις συγνώμη από έναν άνθρωπο ο οποίος τόσο καιρό δεν έχει νοιώσει την ανάγκη να πει συγνώμη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που διαβάλει και τους διαβάλει συστηματικά. Δεν θα συνεχίσω κανένα διάλογο με τον κ. Βαξεβάνη και ούτως ή άλλως έχει κινηθεί η νομική διαδικασία».
Αναλυτικά και σύμφωνα με το δελτίο Τύπου που μας εστάλη από τον ρ/σ Παραπολιτικά 90.1:
Σ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ: Δεν υπήρχε καμία πρόθεση εκείνη τη στιγμή δυσφήμησης προς τον κ. Βαξεβάνη. Αναφερόμουνα μόνο στις πρωτόδικες αποφάσεις και ο ίδιος μίλησε για πάρα πολλούς ανθρώπους που τον έχουνε μηνύσει και όχι γιατί τους έραινε με τριαντάφυλλα αλλά γιατί η αλήθεια είναι ότι κατ΄εξακολούθηση και ειδικά απέναντι στη ΝΔ, συστηματικά βάλλει και θα έλεγα με κακεντρέχεια εναντίον των στελεχών της ΝΔ και των μελών της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη. Εγώ πήγα εκεί για μια πολιτική τοποθέτηση που έχει να κάνει με τη συκοφαντική αναφορά στον κ. Δημητριάδη. Εγώ δεν πήγα να μιλήσω για τον κ. Βαξεβάνη... Εκείνη τη στιγμή και υπό την πίεση της στιγμής, αντιλαμβάνεστε ότι υπήρχαν δύο άτομα στο πάνελ ο κ. Μπάρκας ο οποίος εναγωνίως υπερασπιζόταν τον κ. Βαξεβάνη αλλά και ο ίδιος ο κ. Βαξεβάνης που αναφερόταν σε υποθέσεις. Να σας πω ότι γνώριζα το πρώτο κομμάτι, δεν γνώριζα το δεύτερο κομμάτι της δικαστικής απόφασης και προφανώς έκανα τη μελέτη μου μετά.
ΔΗΜ: Άρα ο αιφνιδιασμός και η μη γνώση της δεύτερης εκδίκασης στο Εφετείο ήταν εκείνα τα στοιχεία τα οποία σας οδήγησαν να μην πείτε «συγνώμη».
Σ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ: Ως προς το νομικό κομμάτι, πολιτικά γιατί δεν μπορείς προφανώς να ζητήσεις συγνώμη από έναν άνθρωπο οποίος τόσο καιρό δεν έχει νοιώσει την ανάγκη να πει συγνώμη σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που διαβάλει και τους διαβάλει συστηματικά. Δεν θα συνεχίσω κανένα διάλογο με τον κ. Βαξεβάνη και ούτως ή άλλως έχει κινηθεί η νομική διαδικασία την οποία επισημαίνω και εδώ έγκειται και το εξωφρενικό και αδιανόητο της υπόθεσης την οποία θέλησε με αυτόφωρη διαδικασία να κινήσει.
Σ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ: Υπάρχει το πρωτοφανές ότι εκπρόσωπος οποιουδήποτε κόμματος, πολιτικό στέλεχος το οποίο διατυπώνει πολιτικές κρίσεις αναζητείται από το περιπολικό. (Η εικόνα να τη συλλαμβάνουν) θα έπληττε πρώτα από όλα την κυβέρνηση αυτή η εικόνα και την υπόληψη της χώρας εν συνόλω. Κανείς δεν επεδίωξε να κάνει show αντιθέτως εμείς τη στιγμή που ενημερώθηκα ότι είχε περάσει το περιπολικό δύο φορές επέστρεψα στο γραφείο και με την επικοινωνία που είχε ο κ. Μητσοτάκης με την κα Γεροβασίλη δεν ξανάρθε το περιπολικό.
Σ. ΖΑΧΑΡΑΚΗ: ...Εδω υπάρχει συστηματική προσπάθεια και δη από τον κ. Βαξεβάνη να βάλλει εναντίον των στελεχών της ΝΔ διαστρεβλώνοντας πλήρως την πραγματικότητα άρα αντιλαμβάνεστε ότι μιλάμε για ανθρώπους που το κάνουν κατά συρροή αυτό το πράγμα.