ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

H πολιτική του lifestyle

Μια φωτογραφία, χίλιοι συμβολισμοί. Απόλυτα προσεγμένη και ορθά στυλιζαρισμένη ήταν η συνέντευξη του πρωθυπουργού από «κούνια» Κυριάκου Μητσοτάκη.
Σύμφωνα με τις επιταγές του εγχώριου lifestyle ξαναφόρεσε το μούσι πέντε ημερών με αφορμή τη συνέντευξή του στην παλαιότερα «εναλλακτική» και νυν νεοφιλελεύθερη "Athens Voice", μιας και το target group είναι.. νεολαιίστικο κοινό.
Άπλετος φωτισμός και σκηνοθετική αρτιότητα απέπνεαν μια ισορροπημένη χρωματική γκρι-μπλέ αρμονία, λες και όλο το σκηνικό είχε στηθεί για να πλαισιώσει το επιμελώς ατημέλητο μούσι του Κυριάκου. Μικρές πινελιές στον ευρύτερο σχεδιασμό... του ηγέτη αξίζουν αναφοράς για τα επικοινωνιακά μηνύματα που μεταφέρουν.

Σε περίοπτη θέση το εντυπωσιακό αγγείο, από την αρχαιολογική συλλογή του πατρός Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προφανώς... Αρχαιολατρία, παράδοση, «πατέρας» με ιστορία, συνέχεια, το μήνυμα είναι άμεσο και εύληπτο. Αποκαλύψεις ότι ορισμένες αρχαιότητες υπήρξαν προϊόν αρχαιοκαπηλίας είναι παλιές ιστορίες, που ξεχάστηκαν με τη δωρεά της συλλογής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (27 παρέμειναν στην οικογένεια).
Ακριβώς πίσω από το κεφάλι του κ. Μητσοτάκη, τυχαία πάντα, τοποθετήθηκε η οικογενειακή φωτογραφία μιας τρισευτυχισμένης και επιτυχημένης οικογένειας που στηρίζει τον υπό κατασκευή ηγέτη.
Λίγο πιο πάνω μια χριστιανική εικόνα, τη θεία φώτιση της χάρης της οποίας δεν ήταν δυνατόν να διακρίνω από τη φωτογραφία. Δεν φτάνει να είσαι χριστιανός, πρέπει να το προβάλλεις, και έχουμε έως τώρα το τρίπτυχο της Ακροδεξιάς και της Δεξιάς «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» σε όλο του το μεγαλείο γύρω από το κεφάλι και το μούσι του Ηγέτη.
Δίπλα στα Θεία, η αγαθός και φιλάνθρωπος Μαριάννα Βαρδινογιάννη. Μια κάρτα της Φλόγας αποκαλύπτει τον ρόλο της υψηλά ιστάμενης φιλανθρωπίας στο πλάι της πολιτικής εξουσίας και την αγαστή συνεργασία των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που καλύπτει και εκπροσωπεί.

Από το κάδρο δεν ήταν δυνατόν να απουσιάζει μια μπάλα του μπάσκετ. Γιατί και αθλητής είναι ο Κυριακός και σπουδασμένος είναι. Αρκεί κανείς να δει τα βιβλία που σκορπίστηκαν και αυτά τυχαία σε πρώτο πλάνο. Τα ρόδια και το καραβάκι παραπομπές στην παράδοση και την ελληνική ναυτιλία άρα οικονομία και επιχειρηματικότητα. Είκοσι τέσσερις κατασκευαστές ηγετών συνιστούν Κυριάκο. "Γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;" κατά τη ρήση του πατρός. Το θέμα όμως είναι... ποιος αγοράζει;
Μικρή λεπτομέρεια: Ο Ηγέτης ζήτησε και σε αυτή του τη συνέντευξη «εκλογές τώρα» τη Δευτέρα 20 Αυγούστου επιζητώντας μια εκλογική νίκη πάνω στα καμένα. Κράτος χωρίς Χνημόνια και αυθαίρετα δεν θα επιτρέψει να υπάρξει ποτέ σε αυτή τη χώρα.
Τους ζώντες δεν τους σέβεται. Τους τεθνεώτες έστω;

Kατερίνα Μπρέγιαννη (Αυγή)