ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Η -όχι και τόσο μυστική- επιχείρηση «Αλέξης Τσίπρας»

«Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας»: αυτό είναι το μοτίβο με το οποίο τελειώνουν όλες οι ανακοινώσεις της ΝΔ, μετά την παραίτηση, τη περασμένη Παρασκευή, του αναπ. υπουργού Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα.
Το εναρκτήριο λάκτισμα της προσπάθειας αποδόμησης του πρωθυπουργού έδωσε τη προηγούμενη εβδομάδα το.. μαρινάκειο in.gr με το διαβόητο σχόλιο περί Τσίπρα-Τσαουσέσκου αλλά μετά τη παραίτηση Τόσκα η επιχείρηση επεκτάθηκε σε όλα τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην αξιωματική αντιπολίτευση και τους φιλικά προσκείμενους δημοσιογράφους.

Το ηγετικό επιτελείο της ΝΔ θεωρεί εδώ και καιρό ότι ο Α. Τσίπρας παραμένει το βασικό ατού της κυβέρνησης. Πριν από τις πυρκαγιές, στα γραφεία της οδού Πειραιώς υπήρχε η ανησυχία ότι ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να ανατρέψει τα σημερινά δημοσκοπικά δεδομένα, κηρύσσοντας το τέλος των μνημονίων και αποφεύγοντας να υλοποιήσει την -εξαιρετικά κρίσιμη για το εκλογικό αποτέλεσμα το 2019- συμφωνία περικοπής των συντάξεων.

Έτσι η τραγωδία στο Μάτι θεωρήθηκε από τους ηγετικούς κύκλους της ΝΔ «χρυσή ευκαιρία» ώστε να μειωθεί το πρωθυπουργικό κύρος αλλά και να υπονομευθούν εκ των προτέρων οι όποιες μελλοντικές κινήσεις του Α. Τσίπρα. Το σχέδιο της επιχείρησης προβλέπει ότι στις επόμενες ενέργειες του πρωθυπουργού, από την αναγγελία της εξόδου από τα μνημόνια και τον αναμενόμενο ανασχηματισμό μέχρι τις ανακοινώσεις της ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο, η ΝΔ θα απαντά θυμίζοντας τις πυρκαγιές και επαναλαμβάνοντας το μοτίβο «Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Αλέξης Τσίπρας».

Το Μέγαρο Μαξίμου παρατηρεί με προσοχή την όχι και τόσο μυστική- επιχείρηση της ΝΔ αλλά και τις ανακοινώσεις του «Κινήματος Αλλαγής» που ακολουθεί παρόμοια τακτική αποδόμησης του πρωθυπουργού. Στελέχη προσκείμενα στον τελευταίο θυμίζουν όμως ότι στο παρελθόν πρωθυπουργοί όπως ο Κ. Καραμανλής το 2007 που είχαν να αντιμετωπίσουν ανάλογης έκτασης φυσικές καταστροφές, κατάφεραν να επανεκλεγούν. Στηριζόμενοι στη συνολική τους εικόνα αλλά και στις προφανείς αδυναμίες της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης..

- από το tvxs.gr