ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Ψάχνονται στις εφημερίδες για τις χαμηλές πωλήσεις

Είπαμε οτι ο Τύπος στην Ελλάδα οδεύει προς την πλήρη απαξίωση - επειδή οι εφημερίδες που κυκλοφορούν δεν μπορούν να δελεάσουν με το περιεχόμενό τους τούς εν δυνάμει αναγνώστες που τις διαβάζουν στα μανταλάκια των περιπτέρων, αλλά δεν τις αγοράζουν... 
Τώρα και η "Καθημερινή" απαγόρευσε στο πρακτορείο "Αργος" να κοινοποιεί την κυκλοφορία της, παρότι πρώτη στον σχετικό πίνακα. Ουδείς γνωρίζει..
το γιατί, τα σενάρια πάντως οργιάζουν...
"Τα ΝΕΑ" του Μαρινάκη είναι κολλημένα στα 13.000 φύλλα πλην Σαββάτου (και λόγω προσφορών) ενώ η καταιγίδα των απολύσεων έχει σίγουρα επηρρεάσει την ψυχολογία των εργαζομένων και αυτό βγαίνει και στο έντυπο.
Η "Δημοκρατία" του Φιλιππάκη και η "Espresso" παλεύουν με τα κύματα και κρατάνε (τηρουμένων των αναλογιών) σε ικανοποιητικα επίπεδα τις κυκλοφορίες τους ενώ "Ελ.Τύπος" των Σκαναβή - Μπενέκου, αγωνίζεται να επιβιώσει με 4.800 φυλλα (1η Αυγουστου). Το "Μακελειό" του Χιου παρά τις παρανοϊκές άναρθρες κραυγές κατα των... κατσαπλιάδων δεν κάνει πια τα νουμερα που τρέλαιναν τους ανταγωνιστές πριν 4 - 5 μηνες. Κάποιοι ισχυριζονται οτι οι περισσότεροι το παίρνουν (τιμη 0,80) για να γελάσουν. Το "Εθνος" παλεύει στην ζώνη του λυκόφωτος, παρα τα εκατομμυρια του Ιβαν, και προκαλεί μελαγχολία.

Ο " Φιλελεύθερος" των Μαυρίδη - Λάμψια παρουσιάζεται κάθε μέρα με κυκλοφορία (2.200. 2.300) απίστευτης "σταθερότητας" λες και είναι συνδρομητικός - συνήθως τον περνάει η "Ελεύθερη Ωρα".
Θυμίζουμε ότι πάκα ολόκληρα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» υπήρχαν σε τραπεζάκια μαζί με καφέδες και χυμούς σε εκδήλωση του κόμματος της Nέας Δημοκρατίας για τη Ναυτιλία τον Ιούνιο που μας πέρασε. Κι όπως είχε γραφεί τότε, ο «Φιλελεύθερος» δινόταν δωρεάν στους παρευρισκόμενους.

ΥΓ 1 Δεν αρκεί να πάρει μέτρα η κυβέρνηση, οπως ζητούν όλοι, για να σωθεί ο Τύπος. Πρέπει οι ίδιοι οι δημοσιογράφοι να δουν τι θα κάνουν με την ζωή τους και την δουλειά τους, ειδικά τα νέα και αξιόλογα παιδιά -υπάρχουν και τέτοια στη δημοσιογραφία...

ΥΓ 2 Το μόνο συνεταιριστικό φύλλο, η "Εφημερίδα των Συντακτών", έχει κολλημένη την κυκλοφορία της και φαίνεται, όπως λένε και κάποιοι μέσα από την Κολοκοτρώνη, «να πληρώνει την  στήριξή της προς την κυβέρνηση».

ΥΓ 3 Πάντως, αν δει κάποιος ποιοι είναι οι διευθυντές και τα στελέχη σε ημερήσια και κυριακάτικα φύλλα μπορεί να του λυθούν όλες οι απορίες για την ποιότητα της δημοσιογραφίας σήμερα και τις χαμηλές κυκλοφοριακές πτήσεις των εντύπων.