ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 11 Αυγούστου 2018

Τρύπα 89 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Τι λέει ο Αδωνης Γεωργιάδης

«Μαύρη τρύπα» ύψους 89.229.474 εκατομμυρίων ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ τα έτη 2008-2013 διαπιστώνει η έκθεση πραγματογνωμοσύνης για την περίοδο 2007-2014», που κατατέθηκε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της υγείας.
Ο πρόεδρος της επιτροπής, Αντώνης Μπαλωμενάκης, ανέφερε ότι οι τρεις ορκωτοί λογιστές..
«επισημαίνουν την ύπαρξη μεγάλων αποκλίσεων ανάμεσα στα υπόλοιπα ταμειακών διαθεσίμων, που αναγράφονται στους απολογισμούς και στα υπόλοιπα των χρηματικών διαθεσίμων, όπως τα τελευταία προκύπτουν από τις ενημερώσεις των τραπεζών σχετικά με την κίνηση των λογαριασμών».
»Οι πραγματογνώμονες δεν εκφράζουν γνώμη για τη φύση ή τον τρόπο σχηματισμού της διαφοράς αυτής, εξ αιτίας, όπως τονίζουν, του ανεπαρκούς τρόπου κατάρτισης των απολογισμών και της έλλειψης παραστατικών στοιχείων για την επιβεβαίωση των εσόδων και εξόδων» αναφέρεται..
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τα ευρήματα των πραγματογνωμόνων επιβεβαιώνουν την εικόνα που έχει προκύψει μέχρι σήμερα από τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής ότι στο ΚΕΕΛΠΝΟ υπήρχε μέχρι το 2014 μια «μαύρη τρύπα» εκατομμυρίων στα οικονομικά του , για την οποία, εννοείται , πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες τόσο ποινικές όσο και πολιτικές.
Ο πρόεδρος της εξεταστικής ενημέρωσε τους βουλευτές - μέλη της για την έκθεση εν όψει και της διαδικασίας σύνταξης του τελικού πορίσματος.

«Οφείλουν να απολογηθούν στον λαό και στη δικαιοσύνη»

«Είναι πλέον εμφανές τόσο από τα στοιχεία που προκύπτουν από αυτή την έκθεση, όσο και από όσα έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας από την πρώτη ημέρα σύστασης της Εξεταστικής Επιτροπής ότι κάποιοι έχουν πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες και οφείλουν να απολογηθούν τόσο στον ελληνικό λαό όσο και στη δικαιοσύνη», σχολιάζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.
«Με το να φωνασκούν καλεσμένοι σε φιλικά τους ΜΜΕ και να σωπαίνουν όταν υπάρχουν αποκαλύψεις δεν θα καταφέρουν να αποσείσουν τις ευθύνες τους», σημειώνει το Μαξίμου.

Αδ. Γεωργιάδης: «Δεν ήταν έλλειμμα τα 44 εκατ. ήταν λογιστική διαφορά»

Για ψεύδη και παραπλάνηση του ελληνικού λαού κατηγορεί τον πρόεδρο της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τα σκάνδαλα στην Υγεία, Αντώνη Μπαλωμενάκη, ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύουν τα στοιχεία του πορίσματος της επιτροπής για έλλειμμα ύψους 89 εκατ, ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, οι ορκωτοί ελεγκτές δεν εντόπισαν έλλειμμα, αλλά μια «λογιστική διαφορά 44 εκατ.» που το 2014 είχε μειωθεί σε 3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας, «ο κ. Μπαλωμενάκης είτε από άγνοια είτε σκοπίμως παραπλάνησε τον ελληνικό λαό ανακοινώνοντας ως πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής ότι δήθεν οι ορκωτοί λογιστές εντόπισαν τρύπα ύψους 89 εκατομμυρίων ευρώ στις λογιστικές χρήσεις της περιόδου 2007-2014 του ΚΕΕΛΠΝΟ. Η έκθεση των ορκωτών λογιστών αναφέρει μια λογιστική διαφορά (χωρίς να λείπουν τα χρήματα) ύψους 44 εκατομμυρίων ευρώ κατά τη χρήση του έτους 2009-2010. Η λογιστική αυτή διαφορά βαίνει μειούμενη τα επόμενα χρόνια και καταλήγει στα 3 εκατομμύρια ευρώ το 2014, κατά τη διάρκεια της δικής μου υπουργικής θητείας και του κ. Μάκη Βορίδη».
Επίσης, επιτιθέμενος και στον αναπληρωτή υπουργό Υγεία, συμπληρώνει ότι «όχι μόνο δεν λείπουν 230 εκατομμύρια ευρώ, όπως ψευδώς κατέθεσε στην Επιτροπή ο κ. Πολάκης, αλλά δεν λείπει ούτε ένα ευρώ. Έναν λογιστή να είχε ρωτήσει ο κ. Μπαλωμενάκης, θα τον είχε προστατεύσει».
Και καταλήγει:
«Σε κάθε περίπτωση, αν και η λογιστική αυτή διαφορά δεν αφορά στη δική μου θητεία, εφόσον η Επιτροπή θέλει να την ερευνήσει δεν έχει παρά να καλέσει την πρώην Υπουργό Υγείας, κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η οποία άλλωστε έχει κάνει και δηλώσεις υποστήριξης στον ΣΥΡΙΖΑ. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στην Επιτροπή. Αν νομίζουν ότι θα αλλάξουν την ατζέντα από τις τεράστιες ευθύνες τους για την τραγωδία στο Μάτι, είναι πολύ γελασμένοι».

πηγή: efsyn.gr