ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2018

Η καθημερινότητα στην Ερατοσθένους δεν είναι τόσο... ζοφερή

UPD
Σχετικά με την δημοσίευση «Οι ψιθυριστές των διαδρόμων και οι "φρουροί του αφεντικού"», λάβαμε και δημοσιεύουμε απαντητικό mail (ergazomenoidimokratikostypos@gmail.com) που υπογράφουν "Οι εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου". Αναλυτικά:  
 
Αγαπητοί zoornalistas
Θα θέλαμε να απαντήσουμε στον...
πράκτορα Θ.Ζ. (κατά το Θ.Β.) που γράφει επανειλημμένα για τους "ψιθυριστές των διαδρόμων" της Ερατοσθένους, επιμένοντας ότι το κλίμα στις εφημερίδες του ομίλου δεν είναι καλό, ότι οι εργαζόμενοι είναι χωρισμένοι σε δύο "στρατόπεδα" - των "φίλων του εκδότη" και των "ανταρτών" κλπ
Στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή πράγματι υπάρχουν δύο "στρατόπεδα": εκείνων που λείπουν σε άδεια και εκείνων που επέστρεψαν ή θα φύγουν αργότερα. Όποιος πάντως βρεθεί στους τρεις ορόφους της Ερατοσθένους δεν νομίζω ότι θα ακούσει και πολύ γκρίνια. Ίσως να φταίει ότι οι αδειούχοι πήραν το επίδομα τους και όλοι έλαβαν το μισθό τους ενώ σε λίγες ημέρες θα καταβληθεί και ο επόμενος.
Πράγματι, η εργοδοσία χρωστά 3-4 μηνιάτικα, πράγματι η είδηση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό στην αρχή προκάλεσε ποικίλα σχόλια και αρκετή ανασφάλεια - δεδομένου ότι κανείς εκ των εργαζομένων δεν το γνώριζε. Εντούτοις η καθημερινότητα στην  Ερατοσθένους δεν είναι τόσο... ζοφερή όσο θέλει να την παρουσιάζει ο... πράκτορας Θ.Ζ. Το γεγονός αυτό μας βάζει να σκεφτούμε ότι ίσως το ρεπορτάζ να υποκινείται από άλλες - πιο σκοτεινές  - δυνάμεις του Τύπου που φλερτάρουν (για να μην πούμε είναι σφιχταγκαλιασμένες) με την παρανομία.
Σας ευχαριστούμε
Οι εργαζόμενοι του Δημοκρατικού Τύπου

****
Επίσης από αναγνώστη του μπλογκ που υπογράφει «Εργαζόμενοι ομίλου Φιλλιπάκη» (δική του η ορθογραφία) λάβαμε και δημοσιεύουμε:  
"Σήμερα δημοσιεύετε τους (Ψιθυριστές των διαδρόμων και τους «φρουρούς του αφεντικού») για τον Φιλλιπάκη. Το κείμενο προσπαθεί να κρατήσει ίσες αποστάσεις.
Από την μία ένας εκδότης που σταθερά φεσώνει του εργαζομένους πουλώντας τρέλα (πότε ο επιχειρηματικός πόλεμος, πότε το πρακτορείο που δεν τον πληρώνει κλ.π) και από την άλλη δημοσιογράφοι που ζούνε από την δουλειά τους και για την οποία πλέον δεν πληρώνονται.
Καλές οι ίσες αποστάσεις για τους καλούς καιρούς και σήμερα οι καιροί είναι δύσκολοι. Είναι τραγικό να παρέχουμε εργασία, για την οποία δεν πληρωνόμαστε και παράλληλα να πουλάνε τρέλα οι μπιστικοί του αφεντικού, που σπατουλάρουν και γλείφουν ολημερής τον ‹‹Γιάννη››
Στον Ομιλο Φιλλιπάκη δεν υπάρχουν δύο στρατόπεδα. Υπάρχει ένα των απλήρωτων, που προσπαθούν να κρατήσουν πειθαρχημένο κάτι τύποι ‹‹που κρύβονται σταθερά πίσω από τα ράσσα του εκδότη›› και οι οποίοι παριστάνουν τους ‹‹παντελονάτους››, όταν είναι γνωστό σε όλους ότι μόνο τέτοιοι δεν είναι... Γνωστοί στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ οι συγκεκριμένοι, διείδαν ευκαιρεία να ανέβουν σκαλοπάτια έρποντας και πουλώντας εκδουλεύσεις στο αφεντικό, που διακοπεύει.
Και βέβαια όλοι αυτοί προσπαθούν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι φταίει ο Μαρινάκης (που επίσης απολύει δημοσιογράφους) γιατί τους κάνει πόλεμο. Ο πόλεμος είναι μεταξύ τους (Φιλλιπάκη και Μαρινάκη) και δεν μας αφορά. Εμείς είμαστε απλήρωτοι και ηθικώς εκβιαζόμενοι, με την ανεργία. Και πριν ένα χρόνο πάλι ίδια κατάσταση επικρατούσε. Και πρίν 18 μήνες ομοίως, το ίδιο, τότε που ο Φιλλιπάκης διέδιδε ότι σκέφτεται να αγοράσει το ΒΗΜΑ...

ΥΓ: Και πάψτε να είστε ‹‹ισαποστάκιδες›› υιοθετώντας θεωρίες που τελικώς βολεύουν τον Φιλλιπάκη να κερδίζει χρόνο και τους λούστρους που τον περιτριγυρίζουν, σε βάρος των εργαζομένων, που ζούνε τον δικό τους γολγοθά.

ΥΓ2: Ο Φιλλιπάκης χωστάει 12,4 εκατ. (αυτά είναι τα φανερά, μέχρι τώρα) και τα χρωστάει από τους θεωρητικά καλούς καιρούς που παντελόνιαζε έσοδα ‹‹βαρβάτα›› σε σχέση με τα σημερινά που παριστάνει τον κερδοφόρο.

ΥΓ3: Πάει πολύ να κατηγορούνται οι εργαζόμενοι ότι υπονομεύουν (ζητώντας τα δεδουλευμένα) τον "εθνικόφρονα φεσαδόρο", που πάει να την βγάλει πάλι καθαρή.
Εργαζόμενοι του Ομίλου Φιλλιπάκη"

****
O αναγνώστης Θ.Ζ., με τη σειρά του απαντάει:
Τα κάστρα - ως γνωστόν - πέφτουν απο μέσα. Οι εκατόνταρχοι αλλαξοπιστούν οταν ο φόβος τούς κυκλώνει.
Στην Ερατοσθένους, φυσικά και υπάρχουν στρατόπεδα οπως όλοι γνωρίζουν. Οι "προεδρικοί" που βλέπουν παντού πράκτορες (οι... εισπράκτορες) και οι πληβείοι που μετράνε ευρω-ευρω για να βγουν οι διακοπές τους. Ο ενας αντιφρονών γραφει για τον "εθνικόφρονα φεσαδόρο" και τους "μπιστικούς" και ο άλλος ο... ψαροντουφεκάς, του απαντάει κυριολεκτικά μέσα απο την βάρκα κατ εντολήν του εκδότη.
Γιατι δεν κάνουν κατι απλό και λογικό στον Ομιλο Φιλιππάκη: Να καθήσει η ιδιοκτησία στο ιδιο τραπέζι χωρις διευθυντές και αρχισυντάκτες με μια πενταμελή ομάδα εργαζομένων που θα επιλέξουν οι ιδιοι οι εργαζομενοι απο την "Δημοκρατια" και την "Εspresso". Nα απαντήσει στα ερωτήματα που θα τεθούν, να τους λύσει απορίες, να τους μιλήσει με λόγια σταράτα. Δεν υπάρχει κανείς νομίζω (εκτος απο κατι Συγκλητικούς που παίζουν περίεργα παιχνίδια ) που να θέλει να κλείσει αυτό το "μαγαζί". Να η ευκαιρία...