ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Νέα καταγγελία για «κλοπή δημοσιογραφικής εργασίας»

Σε καταγγελία για «παραβίαση δημοσιογραφικής δεοντολογίας και κλοπή δημοσιογραφικής εργασίας» προβαίνει η δημοσιογράφος Ιωάννα Ηλιάδη. Με επιστολή της προς το ΔΣ και το Πειθαρχικο της ΕΣΗΕΑ και το ΔΣ και Πειθαρχικό της ΕΣΠΗΠ καταγγέλλει «κλοπή της δημοσιογραφικής της εργασίας από την Online έκδοση του περιοδικού CRASH». Αναλυτικά η επιστολή με όσα καταγγέλλει η Ιωάννα Ηλιάδη:..
"Αγαπητοί συνάδελφοι
Με αυτή την επιστολή μου επιθυμώ να καταγγείλω την κλοπή της δημοσιογραφικής μου εργασίας από την Online έκδοση του περιοδικού CRASH!
Στις 9 Ιουνίου δημοσίευσα στην ιστοσελίδα armyvoice.gr την οποία χειρίζομαι, ρεπορτάζ με τίτλο "Τουρκία: Έρχονται “θύελλες” στο Αιγαίο! Πώς κατασκευάζουν την Ελλάδα ως εχθρό". Η δημοσίευση έγινε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.armyvoice.gr/2018/06/tourkia-erchonte-thielles-sto-egeo-pos-kataskevazoun-tin-ellada-os-echthro/

Το ρεπορτάζ μου περιείχε μάλιστα εικόνες με υδατογράφημα, ώστε να αποτρέψω τυχόν αντιγραφή. Επιπλέον, όλες οι αναρτήσεις στην ιστοσελίδα Armyvoice.gr είναι "κλειδωμένες" με ένα λογισμικό, το οποίο αποτρέπει την αντιγραφήτ ων κειμένων και εμφανίζει μήνυμα που ενημερώνει ότι όποιος επιθυμεί αναδημοσίευση να επικοινωνήσει με το e-mail της ιστοσελίδας.

Με έκληξη όμως διαπίστωσα ότι Online έκδοση του περιοδικού CRASH, όχι μόνο είχε χρησιμοποιήσει κάποιο πρόγραμμα για να άρει το κλείδωμα της ιστοσελίδας και να αντιγράψει το θέμα, αλλά το δημοσίευσε ολόκληρο χωρίς την άδειά μου, χωρίς να αναφέρει την πηγή και χωρίς το όνομά μου, κατά παράβαση κάθε νόμου και κάθε δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Σε αυτή τη διεύθυνση: https://www.crashonline.gr/paraskinio/1162276/erchontai-thyelles-sto-aigaio-pos-i-tourkia-kataskevazei-tin-ellada-os-echthro/

Παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα σε άλλες ιστοσελίδες να κάνουν αναδημοσίευση του κειμένου, παρουσιάζοντάς το ως δικό τους και φυσικά στερώντας επισκέπτες από την ιστοσελίδα μου, όπως για παράδειγμα αυτή: http://www.enoplos.gr/2018/06/blog-post_752.html.

Θα παρακαλούσα να γίνει η σχετική έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθούν ποιοι είναι οι υπεύθυνοι για αυτή την αντισυναδελφική συμπεριφορά και να εφαρμοστούν όσα προβλέπει το καταστατικό.

Σας ενημερώνω δε, ότι έχω ήδη κάνει αναφορά στην google στο κέντρο ελέγχου καταστρατήγησης πνευματικών δικαιωμάτων και επιφυλάσσομαι υπέρ παντός νομίμου δικαιώματός μου.

Με εκτίμηση
Ιωάννα Ηλιάδη
Μέλος της ΕΣΗΕΑ



ΥΓ Επισυνάπτω και σχετικη φωτογραφία από την αναδημοσίευση"