ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Χρειάζεται ο κριτικός κινηματογράφου στις εφημερίδες;

Αποψιλώνεται ο Τύπος, όσο πάει και περισσότερο, είναι μάλιστα τα μεγάλα μαγαζιά εκείνα που έρχονται πρώτα να ανοίξουν το δρόμο (της απαξίωσης).
Από τις πρώτες σε κυκλοφορία εφημερίδα τα ΝΕΑ του Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά πορεύονται πλέον χωρίς κριτικό κινηματογράφου. Τον απέλυσαν και ησύχασαν. Και κάθε Πέμπτη που βγαίνουν οι νέες ταινίες στις κινηματογραφικές αίθουσες.. και όλες οι εφημερίδες παρουσιάζουν τις κριτικές τους, τα ΝΕΑ δημοσιεύουν απλώς τις περιλήψεις των ταινιών, αυτές δηλαδή που μπορείς να βρεις και στα τρέιλερ στο YouTube, συν έναν μικρό σχολιασμό. Ανυπόγραφα.
Δεν ξέρουμε αν θα το καθιερώσουν και δεν προσλάβουν σύντομα άλλον κριτικό κινηματογράφου. Θα είναι εντελώς παράδοξο να μην το κάνουν, παγκόσμια πρωτοιτυπία για εφημερίδα που θέλει να λέγεται μεγάλη.
Περνούν δύσκολα οι εφημερίδες, το ξέρουμε, αλλά και οι ιδιοκτήτες τους κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να αποδυναμώνουν το προϊόν τους.
- από το e-tetradio