ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

«Εφυγε» ο Χρήστος Αναγνωστός

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ, μαζί με όλη την δημοσιογραφική οικογένεια, εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου, συγγραφέα και συνδικαλιστή Χρήστου Αναγνωστού..

Ο Χρήστος Αναγνωστός γεννήθηκε στη Ναύπακτο το 1931. Με ξεχωριστό ταλέντο στα γράμματα και τη συγγραφή σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και εργάστηκε σε ημερήσιες και εβδομαδιαίες εφημερίδες της εποχής («Φως», «Φιλολογική Επιθεώρηση», «Συλλεκτική Επιθεώρηση» κ.α.).
Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη της ΕΣΠΗΤ με έντονη αγωνιστική παρουσία και δράση, ενώ την περίοδο 1994-1997 διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της. Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της ΠΟΕΣΥ και Ταμίας στο πρώτο Διοικητικό της Συμβούλιο.
Παράλληλα με το έργο του στη δημοσιογραφία αφιερώθηκε στην έρευνα, τη μελέτη και τη συγγραφή βιβλίων, ενώ υπήρξε ενεργό μέλος σε διακεκριμένους λογοτεχνικούς και πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς, όπως ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός..
Δεν θα ξεχάσουμε τον απλό και συμπονετικό άνθρωπο, τον καλό, εργατικό συγγραφέα, τον σεμνό φίλο Χρήστο Αναγνωστό με την παρουσία του, τις συμβουλές, την πνευματικότητα και αγωνιστικότητά του.
Το Δ.Σ. της ΕΣΠΗΤ, εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένειά του και αποχαιρετά τον άξιο συνάδελφο που αφιέρωσε τη ζωή του μέχρι και την τελευταία στιγμή στα γράμματα, τις τέχνες, την ελληνική παιδεία, τη δημοσιογραφία και τους συναδέλφους του.
Η εξόδιος ακολουθία του Χ. Αναγνωστού θα γίνει την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018 και ώρα 17.00 στο Κοιμητήριο Δάφνης.