ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Σοβαρά τώρα; Θα βγουν νέες εφημερίδες;

Ακούμε, διαβάζουμε, μαθαίνουμε για εκδοτικές προσπάθειες που θα εκδηλωθούν αμέσως μετά το καλοκαίρι! Κανείς δεν φαντάζεται οτι σε αυτά τα εγχειρήματα μπορεί να επενδυθούν εκατομμύρια, μεγάλη σημασία όμως έχει το πως θα στηθούν (και απο ποιους) τα καινούργια "μαγαζιά".
Ηδη κυκλοφορούν πληροφορίες για ενα νεο κεντροδεξιό φύλλο, ενα..
κεντροαριστερό, ενα tabloid και για ενα μεγάλο κυριακάτικο.
Ολα αυτα φυσικά σε επίπεδο προθέσεων, γιατι οπως έχουμε ξαναπεί η "δημοσιογραφία του χαρτιού" είναι πολυ ακριβό σπορ! Θα δούμε ποιοί θα καταφέρουν τελικά να φτάσουν στα περίπτερα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου και ποιοι θα επιζήσουν στο κάτω κάτω.
Δεν θα βγάλουν (αν βγάλουν) ενα έντυπο και τελείωσαν. Μπροστά τους θα έχουν εναν μαραθώνιο που θα μοιάζει με ανάβαση στον Γολγοθά. Για να ξέρουμε ακριβώς τι συζητάμε, γιατί απο λόγια χόρτασε ο κλάδος.
Το θέμα λοιπόν ειναι (για τους υποψήφιους μιντιάρχες) τι χρηματοδότηση θα έχουν εξασφαλίσει, για πόσο χρονικό διάστημα και πόσο και τι είδους κόσμο θα μπορέσουν να απορροφήσουν, για να εκδώσουν ανταγωνιστικά προϊόντα σε μια αγορά που, κακά τα ψέμματα, ψυχορραγεί.
Τα λεφτά δεν κάνουν ούτε τις καλές, ουτε τις σπουδαίες εφημεριδες! Οταν δεν υπάρχουν όμως , στέλνουν τους "καουμπόιδες"... σούμπιτους στο νεκροταφείο του Τύπου. Πριν προλάβουν να πουν κιχ...
Θ. Ζ.