ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

Πέθανε ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος

Πέθανε στα 62 του, λίγο μετά το μεσημέρι της Παρασκευής 13 Ιουλίου, ο δημοσιογράφος Μάνος Αντώναρος που νοσηλευόταν για 20 ημέρες στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού, προσβεβλημένος από τo λεγόμενo βακτήριο της λεγιονέλλας.
Ο Μάνος Αντώναρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956 και σπούδασε στην Πάντειο Ανωτάτη Σχολή..
Πολιτικών Επιστημών. Από πολύ νωρίς ήρθε σε επαφή με τη δημοσιογραφία καθώς, ως παιδί, συνόδευε τον πατέρα του, τον κορυφαίο σκιτσογράφο Αρχέλαο Αντώναρο, στα γραφεία της «ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΗΧΟΥΣ» για να παραδώσει τα σκίτσα του. Εκεί, ο πιτσιρικάς Μάνος έβλεπε με ορθάνοικτα μάτια μερικά από τα ιερά τέρατα της αθλητικής δημοσιογραφίας να εργάζονται πυρετωδώς μπροστά στις λινοτυπικές μηχανές. Και το έβαλε σκοπό να γίνει ένας απ’ αυτούς.
Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στο ελεύθερο ρεπορτάζ ξεκίνησε το 1982 από την εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ», συνέχισε στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ» και το 1983 μεταπήδησε στην «ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΗΧΩ» με καθημερινό χρονογράφημά του. Για μικρό χρονικό διάστημα την επόμενη χρονιά επιμελήθηκε την αθλητική σελίδα στην εφημερίδα «ΕΙΔΗΣΕΙΣ», έως ότου, το 1985, άρχισε να ασχολείται με το εξωτερικό δελτίο και τη γελοιογραφία στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ», ακολουθώντας τα χνάρια του πατέρα του.
Το 1986 ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ως συντάκτης στο Τμήμα Τεκμηρίωσης πολιτικοοικονομικών ειδήσεων, ενώ μακρόχρονη υπήρξε η πορεία του και στον περιοδικό Τύπο («ΠΑΝΘΕΟΝ», «ΡΟΜΑΝΤΣΟ», «AUTOEXPRESS», «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ», «ΕΝΑ», «ΤΗΛΕΡΑΜΑ», «ΜΙΑ»). Υπήρξε τακτικός συνεργάτης πάμπολλων Μέσων, χρονογράφος στις εφημερίδες «24 ΩΡΕΣ» και «ΒΡΑΔΥΝΗ», τακτικός συνεργάτης των δελτίων ειδήσεων του Τ/Σ «ANTENNA TV» από το 1992, ραδιοφωνικός παραγωγός στον «ΑΘΗΝΑ 9,84», συμβάλλοντας καταλυτικά στο στήσιμο της ελεύθερης ραδιοφωνίας, παρουσιαστής εκπομπών στον Τ/Σ «SEVEN X», συντονιστής στο δορυφορικό πρόγραμμα της ERT – SAT, διευθυντής προγράμματος στον Τ/Σ «ΣΚΑΙ», σύμβουλος στον Τ/Σ «STAR», ενώ διετέλεσε επί σειρά ετών διευθυντής δημοσίων σχέσεων του Τ/Σ «MEGA».
Από το 2005 ασχολήθηκε έντονα με το διαδίκτυο και υπήρξε ένας από τους πρώτους blogger στην Ελλάδα (manosantonaros.blogspot.com). Αρθρογράφησε στις ιστοσελίδες zougla.gr και gazzetta.gr και τελευταία στο sdna.gr και στο newsit.gr, ενώ διηύθυνε, επίσης, την ιστοσελίδα ihappy.gr.
Ο Μάνος Αντώναρος υπήρξε ένας πολύπλευρος και δραστήριος δημοσιογράφος, πρωτοπόρος και διορατικός, με ανατρεπτική πέννα, ο οποίος αφήνει έντονο το στίγμα του στο λειτούργημά μας και είναι βέβαιο ότι είχε ακόμα πολλά να προσφέρει. Αντισυμβατικός και με οξύ πνεύμα, δημιούργησε δυνατές φιλίες στο χώρο και αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό σε όλους όσους τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται τους οικείους του, τον αγαπημένο του αδελφό Ευάγγελο Αντώναρο και ιδιαιτέρως τα δύο ανήλικα παιδιά του, Αθηνά και Αρχέλαο και αποχαιρετά τον εξαίρετο συνάδελφο.