ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Η ΕΡΤ στηρίζει τους Έλληνες σκηνοθέτες

Σε μία ακόμα κίνηση για την αναγνώριση και πιστοποίηση της δουλειάς των Ελλήνων δημιουργών οπτικοακουστικών μέσων, προχώρησε η ΕΡΤ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Βασίλης Κωστόπουλος και ο πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών Χάρης Παπαδόπουλος υπέγραψαν σύμβαση για τις αμοιβές των σκηνοθετών στις εξωτερικές.. παραγωγές της ΕΡΤ. Το κείμενο της σχετικής σύμβασης εγκρίθηκε ήδη με την υπ’ αριθμό 2209/22.06.2018 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε.
Με τη νέα σύμβαση προστατεύονται οι εργασιακές σχέσεις των Ελλήνων δημιουργών και εμπεδώνεται η μακρόχρονη συνεργασία όλων, προς όφελος του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα και των πολιτών. Οι αμοιβές των σκηνοθετών αυξάνονται σημαντικά, ενώ ταυτόχρονα, αποτελούν διασφάλιση μιας ελάχιστης αποζημίωσης για έναν δημιουργό που εργάζεται περιστασιακά. Η ΕΡΤ, ανταποκρινόμενη στον θεσμικό ρόλο της, συνεχίζει να στηρίζει τους Έλληνες δημιουργούς και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του πολιτισμού.