ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018

«Ασυλία» 6 μήνες στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων

Πριν από λίγες ημέρες το movenews.gr αποκάλυψε πως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων θα έδινε τις λίστες με τα ονόματα των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων στις Αστυνομικές Αρχές ώστε εκείνες να επισκέπτονται τους παραβάτες στα σπίτια τους και να παραλαμβάνει τις πινακίδες και τις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων και παράλληλα να επιβάλει νέα..
χρηματικά πρόστιμα από 250 έως και 1.000 ευρώ.
Ωστόσο η υφυπουργός Οικονομικών κ. Κατερίνα Παπανάτσιου με εγκύκλιο βάζει «φρένο» στις επισκέψεις των Αστυνομικών Αρχών στα σπίτια των παραβατών δίνοντας ουσιαστικά 6 μήνες «ασυλία» στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων!
Ειδικότερα με την απόφαση της υφυπουργού Οικονομικών μετά την κάθε διασταύρωση που θα πραγματοποιεί η ΑΑΔΕ δεν θα δίνονται τα στοιχεία των παραβατών στην Αστυνομία μετά από 2 μήνες αλλά μετά από 6 μήνες.
Ωστόσο σύμφωνα με όσα ορίζει η νομοθεσία η διασταύρωση των στοιχείων για τον εντοπισμό των ιδιοκτητών ανασφάλιστων οχημάτων θα πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο δηλαδή κάθε εξάμηνο!
Αποτέλεσμα της νέα απόφασης του οικονομικού επιτελείου θα είναι οι παραβάτες ιδιοκτήτες να μην συλλαμβάνονται ποτέ καθώς η μία διασταύρωση θα «πέφτει» επάνω στην άλλη με αποτέλεσμα να έχουν συνεχή εξάμηνη «ασυλία» οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτων από τις αστυνομικές Αρχές.

- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews (ολόκληρο ΕΔΩ)