ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Οικονομία έξω από το κουτί στην ΕΡΤ2

Tην Τετάρτη 11 Ιουλίου στις 8 μ.μ. προβάλλεται από την ΕΡΤ-2 η εκπομπή «Οικονομία έξω από το κουτί», που επιμελείται και παρουσιάζει ο γνωστός δημοσιογράφος Γιώργος Χ. Παπαγεωργίου. Από τις μεγάλες ανακατατάξεις στην παγκόσμια οικονομία μέχρι την..
επιχειρηματική δράση των μικρομεσαίων, η «Οικονομία έξω από το κουτί»  ερευνά και παρουσιάζει οικονομικά και επιχειρηματικά θέματα με εύληπτο τρόπο, έτσι ώστε να μπορούν να τα προσεγγίσουν όλοι, χωρίς να χρειάζονται οικονομικές ή άλλες γνώσεις.
****
Με αφορμή τη συμπλήρωση 130 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο (10 Ιουλίου 1888), το Αρχείο της ΕΡΤ ψηφιοποίησε και παρουσιάζει στην ιστοσελίδα ert.gr και στη διεύθυνση ert.gr/arxeio το ντοκιμαντέρ «Aenigma Est, Giorgio de Chirico, Βόλος 1888-Ρώμη 1978», παραγωγής 1990. Πρόκειται για ένα ποιητικό ντοκιμαντέρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαυρίκιου, με θέμα τη ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη Τζόρτζιο ντε Κίρικο, που γεννήθηκε από Ιταλούς γονείς στον Βόλο το 1888 και πέθανε στη Ρώμη το 1978 και θεωρείται ένας από τους σπουδαιότερους εκπροσώπους του υπερρεαλισμού.
****Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, παρέστη χθες Τρίτη σε εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΟΤΕ, στο Παλαιό Φάληρο και ενεργοποίησε την πρώτη σύνδεση οπτικής ίνας στο σπίτι (Fiber To The Home) του Ομίλου ΟΤΕ. Η εκδήλωση έγινε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου ΨΗΠΤΕ, Βασίλη Μαγκλάρα, του Δημάρχου της πόλης, Διονύση Χατζηδάκη και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.
****
Ο ΣΚΑΪ διακρίθηκε ανάμεσα σε 139 εταιρείες από 26 χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ένωσης και προκρίθηκε, μαζί με την επίσης ελληνική εταιρεία KLIMIS, προς βράβευση στην τελική φάση των Ευρωπαϊκών Βραβείων Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον (European Business Awards for the Environment – ΕΒΑΕ). Ο ΣΚΑΪ διακρίθηκε στην κατηγορία προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνική Ευθύνης για τις δράσεις του για το περιβάλλον.