ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018

Μεταχειρισμένα αυτοκίνητα… Βουλγαρίας από 400 ευρώ!

Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε για «μαϊμού» εταιρείες στην Βουλγαρία με στόχο την αλλαγή των πινακίδων κυκλοφορίας σε πολυτελή αυτοκίνητα ώστε οι ιδιοκτήτες τους να γλιτώσουν από τα υπερβολικά Τέλη Κυκλοφορίας, το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης αλλά και τα υπέρογκα τεκμήρια διαβίωσης.
Σήμερα,  κάποιοι έμποροι αυτοκινήτων χρησιμοποιούν τη Βουλγαρία για να εισάγουν στην Ελλάδα πάμφθηνα..
«σαπάκια», αμφιβόλου ποιότητας, τα οποία αποκτούν έναντι 400 έως 3.400 ευρώ!
Ωστόσο το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του movenews.gr πολλά από αυτά τα μεταχειρισμένα «σαπάκια» προέρχονται από χώρες εκτός ΕΕ και «βαφτίζονται» Ευρωπαϊκά στη Βουλγαρία εξαιτίας των χαμηλών εισαγωγικών δασμών και κατόπιν εισάγονται στην Ελλάδα καταβάλλοντας μόνο το Τέλος Ταξινόμησης καθώς ο ΦΠΑ έχει… καταβληθεί στη Βουλγαρία.
Παράλληλα οι επιτήδειοι έμποροι που τα εισάγουν φροντίζουν ώστε μόλις εκτελωνιστούν να εμφανίζουν στο χιλιομετρητή τους μόλις 70.000 με 85.000 χιλιόμετρα αντί 200.000 ή 300.000 χλμ. και πλέον που έχουν διανύσει στην πραγματικότητα.
- από ρεπορτάζ του Γιώργου Κ. Ανδρή στο movenews ΕΔΩ