ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Ο Harddog απαντά (μέσω των zoornalistas) στην SportDay

Aπό τον Harddog λάβαμε και δημοσιεύουμε:


Αγαπητοί μας Zoornalistas.
Επειδή άθελά μας σας εμπλέξαμε σε μια υπόθεση που μοιάζει με συναδελφική αντιδικία και η οποία τουλάχιστον από την πλευρά μας δεν ισχύει (αναφερόμαστε στην απάντηση του συναδέλφου Νίκου Μποζιονέλου εκ μέρους της SportDay) θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι:

1)     Σχετικά με την SportDay δεν αναφερθήκαμε σε πληροφορίες (που ισχύουν ή δεν ισχύουν) περί καθυστέρησης στις πληρωμές και άλλα τινά (δείτε τα στην ανάρτησή μας) αλλά ΣΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ σε σύσκεψη ΟΛΩΝ των μη αδειούχων εργαζομένων ο γενικός διευθυντής της εφημερίδας. Και τα οποία οι παρευρισκόμενοι ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΝ, δεν τα κατέβασαν από το κεφάλι τους, ούτε εμείς από το δικό μας. Είναι ΛΟΓΙΑ ενώπιον πολλών και ΟΧΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, όπως επιχειρείται να παρουσιαστούν. Λόγια που ισχύουν.

2)    Ο Harddog είναι αυτόνομος και αδέσμευτος. Λειτουργεί και υπάρχει για να κάνουμε το εξωεπαγγελματικό κέφι μας, όσο το έχουμε ανάγκη και έως ότου, κάποια στιγμή,.. βαρεθούμε – αν και όποτε. Αυτό το μπλογκ δεν εκφράζει καμιά εφημερίδα και το έχουμε δηλώσει. Μερικοί από όσους το στηρίζουμε δουλεύουμε (και) στη Live. Φυσικά την αγαπάμε αλλά ΔΕΝ δεν την αντιπροσωπεύαμε. Αν κάποιοι έτσι μας βλέπουν, τους λέμε – και αν θέλουν το αποδέχονται –  ότι δεν ισχύει. Σε οποιαδήποτε περίπτωση ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Είμαστε εμείς, ο εαυτός μας και όχι άλλοι.

3)    Αν θέλαμε να αντιδικήσουμε έχουμε και τον λόγο και τον τρόπο να το κάνουμε. Και ξέρουμε τους ανθρώπους στους οποίους θα απευθυνθούμε για να αναδείξουμε πράγματα και καταστάσεις εκτός λογικής και εκτός μέτρου. Αλλά δεν αντιδικούμε, δεν το επιθυμούμε, δεν μας ενδιαφέρει και δεν πολεμάμε καμιά εφημερίδα. Με άλλα λόγια δεν πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο όλοι καθόμαστε. Και μακάρι να το έκαναν αυτό ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ.

4)    Γράφουμε – αφού το διασταυρώσουμε – ό,τι μαθαίνουμε για οποιοδήποτε Μέσον και οποιαδήποτε εκδοτική επιχείρηση, αρνητικά ή θετικά: για το MΕGA, τον Αντέννα (παλιότερα πρώτοι αναφερθήκαμε στις επικείμενες απολύσεις αθλητικών συντακτών), τον Πήγασο, τις εκδόσεις Φιλιππάκη, τον Τράγκα, τον ΣΚΑΪ (εκεί να δεις), τον Κουρτάκη, τον Χατζηνικολάου κ.λπ.

ΞΑΝΑ: γράφουμε για ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ υποπίπτει στην αντίληψή μας. Και δεν είναι δύσκολο να υποπέσει. Μια οικογένεια είναι ο κλάδος και τα συζητάει.

5)    Έχουμε δεχτεί επιθέσεις και από άλλη εφημερίδα, στέλεχος της οποίας – αφελώς – υπονόησε ότι δημοσίευμά μας ήθελε να πριμοδοτήσει την… SportDay. Το κατάλαβε αργά ότι έκανε λάθος.

6)    Ειδικά για τη SportDay (αλλά όχι μόνο) έχουμε αναρτήσει και θέματα που θα πρέπει να τα διάβασαν με ευχαρίστηση οι άνθρωποί της. Όπως λόγου χάρη εκείνο της 3ης Ιουνίου ότι η κυκλοφορία της εκτοξεύτηκε με τη μείωση της τιμής πώλησης  σε ποσοστό 44,4% (το θυμίζουμε σε αυτό το λινκ http://harddog-sport.blogspot.gr/2016/06/444-sportday-090.html). Όπως έχουμε γράψει ότι επί των ημερών της νέας διεύθυνσης έχει ομαλοποιηθεί η σταδιακή εξόφληση των οφειλομένων στους εργαζόμενους από προηγούμενες διοικήσεις.

7)    Στο μπλογκ του Harddog έχουν γίνει επιθέσεις (με ειρωνείες και αστήρικτα υπονοούμενα) από τη σελίδα του fb της SpoprtDay. Πρόκειται για έναν λεκτικό πετροβολισμό, αλλά δεν σκύψαμε να σηκώσουμε ούτε χαλικάκι για να το γυρίσουμε πίσω. Όχι γιατί έχουμε πρόβλημα οσφυαλγίας αλλά γιατί δεν νιώθουμε την ανάγκη να αντιδικήσουμε, άρα και να απαντήσουμε – τουλάχιστον όσο δεν ξεπερνιούνται τα εσκαμμένα. Τα οποία βρίσκονται ακόμα μακριά έστω και αν η σημερινή απάντηση του συναδέλφου παραποιεί το τι ακριβώς, και πώς το γράψαμε (γιατί, λόγου χάρη, τη μείωση των  σελίδων σε 40 δεν την σκαρφιστήκαμε, δεν την αναφέραμε ως πληροφορία, αλλά ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ σε φύλλο της εφημερίδας. Δηλαδή πρόκειται για κάτι που ΥΠΗΡΞΕ– και ας ήταν παροδικό).

8)    Στην απάντηση του συναδέλφου Νίκου Μποζιονέλου για λογαριασμό της SportDay, πέρα από το ειρωνικό «ρεπορτάζ» που το βάζει σε εισαγωγικά, υπάρχει η παραίνεση: «Στις εποχές, της κρίσης που ζούμε το τελευταίο που χρειάζεται είναι να προσπαθεί ο ένας να βγάλει το μάτι του άλλου». Η απάντησή μας είναι ότι εμείς, στον Harddog, δεν έχουμε στήλη που επιτίθεται, ειρωνεύεται, χλευάζει, διαψεύδει, ακυρώνει κ.λπ. άλλα Μέσα. Όμως στην εφημερίδα που εργάζεται υπάρχει (ή υπήρχε) ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΣΕΛΙΔΑ από την οποία γίνεται απρόκλητα επίθεση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ σε δουλειές συναδέλφων διαφόρων Μέσων (και εκεί να δείτε πόσα «βγαλμένα μάτια» υπάρχουν).

Αυτά τα σχετικά λίγα που θα μπορούσαν να γίνουν απείρως περισσότερα – με ντοκουμέντα και γεγονότα – αν νιώθαμε αντίδικοι.

Τα ειλικρινή μας σέβη  σε εσάς αλλά, ακόμα, και σε όσους μας βλέπουν ως τέτοιους.
Με εκτίμηση
O Harddog


σημ. zoornalistas:
O Ν. Μπoζιονέλος του sport24 μας απέστειλε κείμενο διαμαρτυρίας επειδή λέει την «διορθωτική απάντησή» του, την «πλασάραμε» με τον τίτλο  «Το άλλοθι του εργοδότη: σε όλα τα μαγαζιά απλήρωτοι είναι». Εμείς θεωρούμε πως ακριβώς αυτό ισχύει, όχι μόνο για την SportDay αλλά για όλα τα μαγαζιά.
Kαι μακάρι η SportDay να είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.
Επίσης ο Ν. Μπ. αναφέρει ότι αναδημοσιεύσαμε «από το harddog κάτι που ΔΕΝ ισχύει».
Θεωρούμε ότι η απάντηση δόθηκε με τις επισημάνσεις του Harddog