ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

Ραγδαίες εξελίξεις στον «Πήγασο» του Μπόμπολα

Ο υιός Φώτης προσπαθεί να «παραχωρήσει» στις τράπεζες την εκδοτική εταιρεία - 
Aποστάσεις από πατέρα και αδερφό 

Από τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, ο εκδότης του «Εθνους», της «Ημερησίας» κλπ Φώτης Μπόμπολας ξεκίνησε επαφές με τις τράπεζες, επισκεπτόμενος αρχικώς την Πειραιώς. Εκεί, αφού παρουσίασε  την κατάσταση που επικρατεί στην επιχείρησή του, ζήτησε προσωπικά από τον ισχυρό άνδρα της τράπεζας, Μιχάλη Σάλλα, να αναλάβει το πιστωτικό ίδρυμα τη διαχείριση του εκδοτικού ομίλου. Η απάντηση που έλαβε ήταν αφοπλιστική. «Αυτά δεν γίνονται και δυστυχώς η τράπεζα έχει εξαντλήσει την ανοχή της έναντι του “Πήγασου”», φέρεται να ήταν το μήνυμα με το οποίο έφυγε από την Πειραιώς ο νεότερος Μπόμπολας
Την Τρίτη το πρωί, ο εκδότης του «Εθνους» βρέθηκε στην Alpha Bank, όπου είχε προγραμματισμένο ραντεβού με τον γενικό διευθυντή της τράπεζας, Γιώργο Αρώνη. Και σε αυτή τη συνάντηση ο Φώτης Μπόμπολας δήλωσε αδυναμία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του τόσο όσον αφορά τον..
δανεισμό του όσο και έναντι των υποχρεώσεων που έχει ο «Πήγασος» σε εργαζομένους και προμηθευτές.
Η πρόταση που έριξε στο τραπέζι είχε να κάνει με την ανάληψη του management από τις τράπεζες. Μάλιστα, ο Φώτης Μπόμπολας φέρεται να συνόδευε τη σχετική πρότασή του και με ένα τελεσίγραφο. «Αν δεν το κάνετε δεκτό, θα αναγκαστώ να οδηγήσω την επιχείρηση στο Αρθρο 99». Η απάντηση που έλαβε, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, από τον Γ. Αρώνη ήταν πανομοιότυπη με εκείνη που είχε λάβει δύο ημέρες νωρίτερα από τον Μιχάλη Σάλλα.


Οι διασφαλίσεις και η Αττική Οδός
Κάποιοι έλεγαν ότι οι τραπεζίτες στην πρόταση Μπόμπολα να «περάσει» ο προβληματικός «Πήγασος» στις τράπεζες έριξαν στο τραπέζι, πριν την απορρίψουν, και μια ενδιαφέρουσα αντιπρόταση: Παράλληλα με την εκδοτική επιχείρηση της οικογένειας Μπόμπολα να εκχωρηθούν στις τράπεζες και οι εισπράξεις που γίνονται στην Αττική Οδό… Φυσικά, ο εκδότης του «Εθνους» όχι μόνο αρνήθηκε τη συγκεκριμένη αντιπρόταση, αλλά και κατέστησε σαφές ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του αδερφού του, Λεωνίδα Μπόμπολα.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ανέφεραν ότι την επομένη της επίσκεψης του Φώτη στην Alpha Bank κλήθηκε ο αδερφός του, σε μια προσπάθεια να υπάρξουν διασφαλίσεις από την κατασκευαστική εταιρεία για τα δάνεια που έχει λάβει ο εκδοτικός όμιλος της οικογένειας. Οπως ήταν αναμενόμενο, ο Λεωνίδας Μπόμπολας δεν μπήκε καν στη συζήτηση. Απεναντίας, άφησε να εννοηθεί ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο «πατριάρχης» της οικογένειας, Γιώργος Μπόμπολας, έχουν αποφασίσει εδώ και καιρό να απέχουν από τις εκδοτικές δραστηριότητες. Μετά από αυτή την εξέλιξη, το πιθανότερο σενάριο που κυκλοφορεί θέλει τον «Πήγασο» να βρίσκεται σε αδιέξοδο, γεγονός που προκαλεί προβλήματα τόσο στην εκτυπωτική μονάδα Ιρις όσο και στο πρακτορείο διανομής Ευρώπη.
- Παραπολιτικά