ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Η διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ πάνω απ’ όλα και όλους

Γ. Σαββίδης - Δ. Κουμπιάς
 Aνακοίνωση των Δημήτρη Κουμπιά - Γιώργου Σαββίδη, της ΠΟΕΣΥ, που προσυπογράφει και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, Μάρκος Γκανάς:

Επειδή τον τελευταίο καιρό γράφονται διάφορα, κυρίως στο διαδίκτυο, για το ρόλο της ΠΟΕΣΥ στην προσπάθεια διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ και ιδιαίτερα των υπογραφόντων προέδρου και γενικού γραμματέα της Ομοσπονδίας, αλλά και του προέδρου της ΕΠΗΕΑ, ορισμένα δε δημοσιεύματα– ελπίζουμε από κακή πληροφόρηση – αγγίζουν τα όρια της παραπληροφόρησης, διευκρινίζουμε ότι:
- Σε όλες τις συναντήσεις είτε με υπουργούς, είτε και με εκπροσώπους των εργοδοτών, στο πλαίσιο της «τριμερούς», ήταν παρόντες όχι μόνον όλοι οι πρόεδροι των Ενώσεων – μελών της ΠΟΕΣΥ, αλλά και οι πρόεδροι της ΕΠΗΕΑ και της ΕΠΗΕΘ, που μετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ. Ουδέποτε οι υπογράφοντες συναντήθηκαν κατ’ ιδίαν με μέλος της κυβέρνησης ή με εργοδότη.
Σε ό,τι αφορά την «αποκάλυψη» περί «εμπιστευτικού εγγράφου του προέδρου της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνου Κυριακόπουλου κατόπιν συζήτησης με τους Γ. Σαββίδη, Δ. Κουμπιά της ΠΟΕΣΥ», τα πραγματικά περιστατικά έχουν ως εξής:..
- Ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ στην «τριμερή» συνάντηση είχε αναφέρει τις εταιρείες και τα στοιχεία που θα έπρεπε να δώσει ο ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς να φέρει αντίρρηση κάποιος από τους προέδρους των Ενώσεων και των άλλων εργοδοτών. Επίσης απαντώντας σε ερώτημα του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ σχετικά με τα στοιχεία που θα έπρεπε να δοθούν στην εταιρεία που θα αναλάμβανε τη μελέτη για τον Οργανισμό, του έστειλε με email έγγραφο στο οποίο αναφέρονταν ποια δεδομένα είναι κατά τη γνώμη του απαραίτητα για την εκπόνηση της μελέτης. Το συγκεκριμένο μήνυμα κοινοποιήθηκε και στην ΠΟΕΣΥ.
Λαμβάνοντας το email της ΕΙΤΗΣΕΕ, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ κ. Τάτσης επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ και του ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία για συνάντηση, το ταχύτερο δυνατόν, του ίδιου, των ευρισκόμενων στην Αθήνα προέδρων των Ενώσεων που μετέχουν στον ΕΔΟΕΑΠ και της ΠΟΕΣΥ, προκειμένου να συζητηθεί το έγγραφο Κυριακόπουλου.
Η συνάντηση με τον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ πραγματοποιήθηκε το πρωί της επομένης στα γραφεία της ΠΟΕΣΥ – παρουσία των νομικών συμβούλων της Ομοσπονδίας και του Οργανισμού – και σ’ αυτήν πήραν μέρος οι υπογράφοντες, ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Σταμάτης Νικολόπουλος ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ Μάρκος Γκανάς και ο πρόεδρος της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας.
Ύστερα από μακρά συζήτηση συμφωνήθηκε να δοθούν στους μελετητές τα στοιχεία, με την έγκριση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ. Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Η ΠΟΕΣΥ, με μοναδική επιδίωξη τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ, όπως επανειλημμένως έχει αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, απέφυγε με κάθε τρόπο την αντίθεση με όσους με συμπεράσματα μονότονα και αυθαίρετα υπονομεύουν με υβριστικά κείμενα την ενότητα του κλάδου και τη διάσωση των Ταμείων μας.
Τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι αυτό που προέχει πάνω απ’ όλα και όλους, πέρα από προσωπικούς εγωισμούς, αγκυλώσεις και κραυγές, είναι μόνο η σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ.
Σ’ αυτό τον αγώνα, καλούμε σε συστράτευση όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους δημοσιογράφους, διοικητικούς και τεχνικούς.

 Δημήτρης Κουμπιάς                                  Γιώργος Σαββίδης
 Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ                Γεν. Γραμ. του Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ
Το παρόν προσυπογράφει και ο πρόεδρος της ΕΠΗΕΑ, Μάρκος Γκανάς
 ---------------------
Kαι ανακοίνωση της παράταξης της ΕΣΗΕΑ «Ενωμένοι Δημοσιογράφοι»:
Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, ενωμένοι δίνουν τη μεγαλύτερη μάχη στην ιστορία του δημοσιογραφικού κλάδου, τη μάχη για τη διατήρηση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, επικούρισης, & του εφαπαξ, τη μάχη για τη σωτηρία του ΕΔΟΕΑΠ. Σ’ αυτή τη μάχη δεν περισσεύει κανείς, γιατί είναι η μάχη όλων των γενεών του δημοσιογραφικού κλάδου για την διάσωση του ταμείου μας. Οσοι, ελάχιστοι, προσπαθούν την ώρα της μάχης με εμπαθή & υβριστικό τρόπο να διασπάσουν το μέτωπο των δημοσιογράφων, με προφανή σκοπό πρόσκαιρα «παραταξιακά οφέλη» δεν θα τα καταφέρουν. Είναι και θα παραμείνουν μειοψηφία στον κλάδο.
Ολοι μαζί ενωμένοι δίνουμε καθημερινά σ’ όλα τα μέτωπα τον αγώνα για τη διάσωση του ΕΔΟΕΑΠ, στηρίζοντας τις προσπάθειες του προέδρου της ΠΟΕΣΥ Δημήτρη Κουμπιά, του γεν. γραμματέα του ΕΔΟΕΑΠ Νίκου Καρούτζου & της προέδρου του ΤΥΠ Αντζυς Σταθάτου.
Μόνο ενωμένοι θα διατηρήσουμε ό,τι με αγώνα και κόπο έκτισαν χιλιάδες δημοσιογράφοι.