ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ψάχνονται για το μακελειό στο Μόναχο

Δέκα νεκροί, ανάμεσά τους και ο δράστης, είναι ο τραγικός απολογισμός από νέο αιματοκύλισμα το οποίο συνέβη αυτή τη φορά στο Μόναχο της Γερμανίας. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από τον αρχηγό της αστυνομίας του Μονάχου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο δράστης είναι ένας 18χρονος ιρανογερμανικής καταγωγής, ο οποίος, μετά τους πυροβολισμούς αυτοκτόνησε.
Το πτώμα του βρέθηκε σε κοντινή απόσταση από το Ολυμπιακό εμπορικό κέντρο, ενώ είχε προηγηθεί ανθρωποκυνηγητό και ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία.
Ο αρχηγός της αστυνομίας δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες παρά μόνο ότι ο δράστης ζούσε στο Μόναχο αρκετό καιρό, ενώ δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές.
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τα κίνητρα του δράστη.. ενώ, προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες και στοιχεία για σχέση με τρομοκρατικές οργανώσεις ή το Ισλαμικό Κράτος.
Ο 18χρονος χρησιμοποίησε ένα πιστόλι και όχι πυροβόλο όπλο με την αστυνομία να εξηγεί ότι ο αριθμός των θυμάτων οφείλεται, μάλλον, στην ικανότητα του δράστη, αλλά και στην κοντινή απόσταση από την οποία πυροβολούσε τα θύματά του.
Ο αρχηγός της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι δεν βρέθηκαν άλλα όπλα στο πτώμα του 18χρονου, ενώ επιβεβαίωσε ότι και στα δύο βίντεο που κυκλοφόρησαν στα social media καταγράφεται ο ίδιος ο δράστης.

- πηγή: ΕφΣυν