ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Νέα επίθεση Ψυχάρη στον Ν. Παππά

«Το σχέδιο της ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου είναι πλέον σαφές ακόμα και για όσους επιμένουν να εθελοτυφλούν. Θέλουν την ενημέρωση, έντυπη και ηλεκτρονική υποταγμένη στα κελεύσματα και τις επιδιώξεις τους. Ας γνωρίζουν όμως  ότι τις περισσότερες φορές η πραγματικότητα που θέλουν να επιβάλλουν, εκδικείται. Το αντιλήφθηκε άλλωστε και ο κ.Ερντογάν που για να διασωθεί  αναγκάστηκε τελικά να καταφύγει στα μέσα που πολεμούσε...»
Ετσι καταλήγει άρθρο το οποίο δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Το Βήμα υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Από τον Ερντογάν στον Παππά…» (προφανώς τίτλος του Σταύρου Ψυχάρη), σχετικά με την ανακοίνωση του αποκλεισμού του Mega από τη διαγωνιστική διαδικασία για την διεκδίκηση των τηλεοπτικών αδειών.
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Βήματος:..
Στη γειτονική Τουρκία ο υπερασπιστής της δημοκρατίας Ερντογάν, ανακαλεί  με μια απόφαση τις άδειες  όλων των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών που φέρεται να έχουν διασυνδέσεις με το θρησκευτικό κίνημα του Γκιουλέν .Στην Ελλάδα ο υπερασπιστής της δημοκρατικής νομιμότητας κ. Παππάς, προχωρά στην υλοποίηση του δικού του οράματος την εξαφάνιση όσων σταθμών δεν ανταποκρίνονται στα δικά του ενημερωτικά πρότυπα .
Με όχημα το πολυπαιγμένο σίριαλ της διαπλοκής η ηγεσία του Σύριζα στοχοποίησε κάθε φωνή που θεωρούσε  ότι δεν την βολεύει, ότι δεν υποκύπτει στις πιέσεις της. Αφού επί χρόνια χρησιμοποίησαν με κάθε δυνατό τρόπο τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα για την προπαγάνδα τους, μόλις βρέθηκαν στην εξουσία,θεώρησαν ότι αυτό δεν τους αρκεί. Ήθελαν και θέλουν μόνο πρόθυμα μέσα και δημοσιογράφους που θα εξαντλούσαν την ενημερωτική τους δύναμη στην αγιοποίηση της εξουσίας τους.
Έτσι αφού περιόρισαν με τα δικά τους αυθαίρετα και απολύτως αντιδημοκρατικά κριτήρια τις άδειες σε τέσσερις,χθές απαλλάχθηκαν από το διακηρυγμένο εχθρό τους, το Μέγκα.Το παλαιότερο,το πιο δυναμικό τηλεοπτικό μέσο, για μια σειρά τυπικούς λόγους που προσφέρθηκαν ως άλλοθι, κόπηκε από τη συνέχεια της διαδικασίας.Αφού προσπάθησαν με διάφορες υπόγειες μεθοδεύσεις να το καθυποτάξουν και απέτυχαν,κατάφεραν ,έτσι πιστεύουν τουλάχιστον, να το οδηγήσουν σε κλείσιμο.
Αυτοί που οργάνωναν συγκεντρώσεις και ανήγαγαν σε βασικό στοιχείο της προπαγάνδας τους το κλείσιμο της  ΕΡΤ, τώρα χωρίς αιδώ, ετοιμάζονται να ρίξουν  μαύρο στις οθόνες του Μέγκα. Ανέχονται χωρίς πρόβλημα υποψήφιους καναλάρχες με σκοτεινές διασυνδέσεις,αφού όπως είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός αρκεί που διαθέτουν χρήματα, αλλά δεν μπορούν να ανεχτούν ένα κανάλι ,που όσα κι αν του προσάψεις, αποτέλεσε σταθμό στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης. Κάτι που αποδείχθηκε και προχθές,από την ανταπόκριση του κοινού, όταν οι δημοσιογράφοι του, παρά το ότι απεργούσαν πρωτοστάτησαν στην κάλυψη της κρίσης στην Τουρκία.
Το σχέδιο της ομάδας του Μεγάρου Μαξίμου είναι πλέον σαφές ακόμα και για όσους επιμένουν να εθελοτυφλούν. Θέλουν την ενημέρωση, έντυπη και ηλεκτρονική υποταγμένη στα κελεύσματα και τις επιδιώξεις τους.Ας γνωρίζουν όμως  ότι τις περισσότερες φορές η πραγματικότητα που θέλουν να επιβάλλουν, εκδικείται.Το αντιλήφθηκε άλλωστε και ο κ.Ερντογάν που για να διασωθεί  αναγκάστηκε τελικά να καταφύγει στα μέσα που πολεμούσε ....
ΤΟ ΒΗΜΑ