ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016

«Έγκλημα» στον ΕΔΟΕΑΠ

Τι έγινε και τι ειπώθηκε στις έκτακτες και μη συνεδριάσεις του ΔΣ του Οργανισμού

Ανακοίνωση εξέδωσαν ο Γιάννης Αγγέλης και η Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλη του ΔΣ του Ενιαίου Δημοσιογραφικού Οργανισμού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, για τα τεκταινόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ. Οι Αγγέλης και Χριστοδουλίδου δημοσιοποιούν το τι έγινε και ειπώθηκε στις τελευταίες, συνεδριάσεις του ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ, γιατί «οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι του κλάδου πρέπει όχι μόνο να είναι ενήμεροι για όλα, αλλά και γιατί απαιτείται και τα μέλη του Οργανισμού να αναλάβουν άμεσα,  αλλά και μέσω των Ενώσεών τους, να εμποδίσουν όσο είναι καιρός, την εν ψυχρώ εκτέλεση εξ επαφής του ΕΔΟΕΑΠ». Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης:
 "Οι τελευταίες, έκτακτες και μη, συνεδριάσεις του ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ φωτογραφίζουν, βήμα το βήμα, το “έγκλημα” εις βάρος  περίπου, 17.500 χιλιάδων ασφαλισμένων στον κλάδο των ΜΜΕ.
Με τον πλέον επαίσχυντο και κυνικό τρόπο,  το προεδρείο του ΔΣ του Οργανισμού, ενάντια.. σε κάθε αντίδραση,  μέσα και έξω από το ίδιο το Συμβούλιο, προωθεί με την άμεση παρότρυνση του Υπουργείου Εργασίας (του ίδιου Υπουργείου και των κ.κ Κατρούγκαλου και Πετρόπουλου), που εδώ και μήνες, με τα περίφημα non paper του κ.Τάσου Πετρόπουλου με πρόεδρο και γ.γ της ΠΟΕΣΥ, κορόιδευε τον κλάδο) τις γραπτές εντολές των ιδιοκτητών ενάντια στο Ταμείο.
  • Στις 11 Ιουλίου,  ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών έστειλε με email τις απαιτήσεις του, 18 σημεία τον αριθμό, στο προεδρείο της ΠΟΕΣΥ και στον πρόεδρο του ΕΔΟΕΑΠ. Στις 13 Ιουλίου,  ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ, Ευ. Τάτσης  έφερε προς συζήτηση ( προφορικά και όχι εγγράφως) και προς έγκριση στο Συμβούλιο, πρόταση,  που αποτύπωνε τις απαιτήσεις αυτές. Κρύβοντας από το Συμβούλιο ότι αυτές ήταν οι γραπτές απαιτήσεις των ιδιοκτητών. Και φυσικά, δυστυχώς για τον θεσμό του προέδρου του Οργανισμού, λέγοντας. ο ίδιος και αρκετά ψέματα...
  •  Στις 16 Ιουλίου στις 01:27, ξημερώματα, (την ίδια στιγμή που όλοι παρακολουθούσαμε τις δραματικές εξελίξεις με το πραξικόπημα στην Τουρκία),  με νέο email, ο κ. Τάτσης ζητούσε δια περιφοράς, την ανάθεση μελέτης με αυτό το αντικείμενο σε συγκεκριμένη εταιρεία (κατ' απαίτηση κυβερνητικού στελέχους, όπως πληροφορηθήκαμε εκ των υστέρων).
  •  Στην συνέχεια , την Τρίτη 19 Ιουλίου και μετά την οργισμένη αντίδραση της πλειοψηφίας των μελών του Συμβουλίου για τον πραξικοπηματικό αυτό εκβιασμό, ο πρόεδρος του και συνομιλητής μαζί με τον κ. Κουμπιά, του κ. Κυριακόπουλου, συγκάλεσε έκτακτο ΔΣ για το ίδιο θέμα, από το οποίο απουσίαζε ο Γραμματέας του ΔΣ κ. Καρούτζος, (ο οποίος,  όμως γραπτώς είχε υποστηρίξει τις προτάσεις του κ. Τάτση, συνοδεύοντας την υποστήριξή του αυτή με ειρωνικά σχόλια στο διαδίκτυο εις βάρος των διαφωνούντων μελών του Συμβουλίου, αλλά και εις βάρος της ΕΣΗΕΑ).
  •  Στο Συμβούλιο αυτό αποκαλύψαμε την απάτη της παρουσίασης του κειμένου των 18 σημείων του κ. Κυριακόπουλου ως κειμένου προτάσεων του προέδρου του ΕΔΟΕΑΠ, παρουσιάζοντας την με email αλληλογραφία μεταξύ των κ.κ. Κυριακόπουλου, Κουμπιά και Τάτση (αποκάλυψη όλων των σχετικών εγγράφων από τον συνάδελφο, Κώστα Ντελέζο).
  •  Ο πρόεδρος παραδέχθηκε την γνησιότητα των email και προσπάθησε χωρίς καμία επιτυχία να αποδώσει το κείμενο σε συμφωνία της τριμερούς επιτροπής (Ενώσεων, Υπουργείου και Ιδιοκτητών). Η αλληλογραφία αυτή αποτελεί πλέον αποδεικτικό στοιχείο του “εγκλήματος” και είναι καταχωρημένη στα πρακτικά του Συμβουλίου του ΕΔΟΕΑΠ!
  • Αφού στάθηκε αδύνατο,  παρά την πραξικοπηματική διάθεση του προεδρείου να περάσει την σχετική απόφαση με την οποία θα ανατίθετο ειδική μελέτη σε συγκεκριμένη εταιρεία, το θέμα μεταφέρθηκε για το Συμβούλιο της 20ης Ιουλίου.
  •  Στο μεταξύ,  την Τρίτη 19 Ιουλίου,  τα πέντε μέλη του Συμβουλίου που πρέρχονται από την ΕΣΗΕΑ είχαν κληθεί από το ΔΣ της Ενωσης για να ενημερώσουν το Συμβούλιο, αλλά εκεί παραβρέθηκαν μόνο τρείς,  οι:  K. Nτελέζος, Γ. Αγγέλης, Π. Χριστοδουλίδου, οι οποίοι και κατάγγειλαν με κάθε λεπτομέρεια τα τεκταινόμενα στον ΕΔΟΕΑΠ.
  •  Στο Συμβούλιο της Τετάρτης προς έκπληξή μας και παρά τις σκληρές και απόλυτα σαφείς καταγγελίες ότι η περιβόητη μελέτη είναι μία σαφής προετοιμασία ως προς τα στοιχεία που ζητούσε για την σταδιακή μετακύλιση των ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ στον ΕΟΠΠΥ και σε συμπληρωματικά ασφαλιστικά συμβόλαια στο πλαίσιο μετάλλαξης και “επαγγελματοποίησης” του ταμείου, τα δύο, από την Θεσσαλονίκη,  μέλη του Συμβουλίου και παρά τις αρχικές τους καταγγελίες, προσχώρησαν και στήριξαν την απόφαση αυτή, με το πρόσχημα κάποιες τροποποιήσεις του αντικείμενου της αποτύπωσης, το οποίο απλώς ανατέθηκε στην δεύτερη κατά σειρά επιλογής, εταιρεία.
  • Το εξωφρενικό είναι ότι η προσχώρηση αυτή έγινε, αφού ο ένας εκ των δύο, ( ο κ. Π. Νεστορίδης) είχε καλέσει τον πρόεδρο να παραιτηθεί μετά την παραδοχή αυτού του αίσχους. Kαι ο δεύτερος συνάδελφος, ( ο κ. Σ. Καταιφτσής) είχε επίσης παραδεχθεί,  ότι όσο αφορά τα οικονομικά στοιχεία για την οικονομική αποτύπωση της κατάστασης του Ταμείου «θα αρκούσε η ανάγνωση των Ισολογισμών».
Μετά από αυτά και αφού καταγγείλαμε αυτή την σχεδιασμένη και κυνική ποδηγεσία των συμφερόντων των εργαζόμενων του κλάδου στις εντολές της Κυβέρνησης και των ιδιοκτητών, αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στην διαδικασία της αισχρής ψηφοφορίας για την “μελέτη” αυτή, η οποία είναι ένα απόλυτα σαφές ντοκουμέντο του “εγκλήματος” που συντελείται στο Ταμείο. Και αποχωρήσαμε.
Αποφασίσαμε να δημοσιοποιήσουμε με κάθε λεπτομέρεια τις διαδικασίες αυτές, γιατί οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι του κλάδου πρέπει όχι μόνο να είναι ενήμεροι για όλα (και αυτό το επιτελούμε με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις μας) …
Αλλά απαιτείται και τα μέλη να αναλάβουν άμεσα,  αλλά και μέσω των Ενώσεών τους, να εμποδίσουν όσο είναι καιρός, την εν ψυχρώ «εκτέλεση εξ επαφής» του ΕΔΟΕΑΠ και δίχως καν την χρησιμοποίηση «σιγαστήρα»...
Εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας έναντι των 17.500 μελών-μετόχων υπεύθυνα, ψύχραιμα, σοβαρά και κατόπιν πολύ καλού…ρεπορτάζ.
Δεν φοβόμαστε ύβρεις και απειλές. Και δεν θα γίνουμε «τσιράκια» κανενός.
Οι σωτήρες του ΕΔΟΕΑΠ, όπως και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ είναι τα ίδια τα μέλη, οι Ενώσεις μας και όχι οι όψιμοι υποστηρικτές των Ταμείων. Η όσοι, πολύ πιθανό, υποπτευόμαστε ότι επιθυμούν να αποκρύψουν στοιχεία και να εμφανιστούν με μάσκες στη βάση.
Και ως οι καλοί «υπηρέτες» φυσικά των αφεντικών και της μνημονιακής συγκυβέρνησης!
Γιάννης Αγγέλης- Πόπη Χριστοδουλίδου"