ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Ο Κ. Ντελέζος απαντάει σε Κουμπιά - Σαββίδη

«Δεν σας επιτρέπω, να λέτε ψέματα»

Το μέλος του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ Κώστας Ντελέζος απαντάει στην ανακοίνωση του Προέδρου της ΠΟΕΣΥ  Δ. Κουμπιά και του Γενικού Γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιώργου Σαββίδη:

Προς τον Πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ Δ. Κουμπιά και τον Γενικό Γραμματέα της ΠΟΕΣΥ Γιώργο Σαββίδη
Αθήνα 22 Ιουλίου 2016
Αξιότιμοι κύριοι συνάδελφοι,
παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις άοκνες προσπάθειές σας, εδώ και περίπου έναν χρόνο, να "σώσετε" αρχικά το Αγγελιόσημο και τελευταία και τον ΕΔΟΕΑΠ. αφού το Αγγελιόσημο μετράει μέρες... Μόνο που σε ό,τι αφορά τον ΕΔΟΕΑΠ, η "σωτηρία" την οποία δρομολογείτε, οδηγεί σε ένα σούπερ επαγγελματικό ταμείο με την αρωγή (με το αζημίωτο) των ασφαλιστικών εταιρειών και εκτός Ταμείου τους συνταξιούχους και τους ανέργους.
Έχει ενδιαφέρον, ότι μέσα από το σημερινό απολογητικό έγγραφό σας μαθαίνουμε κι εμείς.. επισήμως τις διάφορες κινήσεις σας, με στόχο το Ταμείο να οδηγηθεί απευθείας στα χέρια των τηλεοπτικών εργοδοτών. Κι όλα αυτά, επιχειρείτε να τα κάνετε ερήμην των μελών μετόχων του ΕΔΟΕΑΠ, οι οποίοι ωστόσο σε κάθε περίπτωση ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ.
Ομως, όλα αυτά θα πείτε, ότι είναι προσωπικές μου απόψεις και εκτιμήσεις, τις οποίες μπορείτε να τις γράψετε και στα παλαιότερα των υποδημάτων σας...
Ωστόσο, εκείνο που δεν σας επιτρέπω, είναι να λέτε ψέματα και διαστεβλώνετε την αλήθεια σε ό,τι έχει να κάνει με τις αποφάσεις του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, του οποίου είμαι μέλος και με αφορά άμεσα.
Λέτε ψευδέστατα στην ανακοίνωσή σας, που συνυπογράφει και ο κ. Γκανάς (προφανώς, ως προνομιακός συνομιλητής του κ. Κυριακόπουλου), ότι:
«...Ύστερα από μακρά συζήτηση συμφωνήθηκε ομόφωνα να δοθούν στους μελετητές τα στοιχεία, με βάση το "έγγραφο της ΕΙΤΗΣΕΕ" και με την έγκριση του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία ήταν επίσης ομόφωνη...
Για την αποκατάσταση της αλήθειας θα σας παρακαλούσα να αναφέρετε ακριβώς ποια ήταν η ομόφωνη απόφαση του ΕΔΟΕΑΠ, η οποία καμιά σχέση δεν έχει με αυτά που εσείς παραπλανητικά αναφέρετε.
Συγκεκριμένα, η απόφαση που ελήφθη ομόφωνα από το ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ αφορούσε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την "αποτύπωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του Οργανισμού". Ουδέποτε λοιπόν, αποφασίστηκε ομόφωνα να δοθούν στους μελετητές τα στοιχεία που ζητούσε το "έγγραφο της ΕΙΤΗΣΕΕ".
Άλλωστε, θέση δική μου (όπως και άλλων συναδέλφων μελών του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ), η οποία διατυπώθηκε και στις επόμενες κρίσιμες συνεδριάσεις του Δ.Σ του ΕΔΟΕΑΠ, που είχαν ως αντικείμενό τους ακριβώς"το περιεχόμενο της οικονομικής αποτύπωσης του Ταμείου", ήταν και παραμένει: Η οικονομική ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ και μόνον (και όχι ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ, που θέλει η ΕΙΤΗΣΕΕ) της κατάστασης του Οργανισμού, να γίνει βάθος 8-10 χρόνων, ώστε να συμπεριλάβει το "κούρεμα" των αποθεματικών του Οργανισμού μέσω του PSI, αλλά και τα έσοδα που απώλεσε το Ταμείο μας από την απόφαση του υπουργού Κ. Χατζηδάκη να καταργήσει τη δημοσίευση των ισολογισμών στις οικονομικές εφημερίδες.
Αυτά προς το παρόν και εφόσον χρειαστεί θα επανέλθω.

Κώστας Ντελέζος