ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Ο Χαριτάτος, ο Κοντομηνάς και μια (εκδικητική) απόλυση

Συνέλευση των δημοσιογράφων του ρ/σ “Alpha 9.89” για το θέμα της απόλυσης της εκπροσώπου Γεωργίας Ιωαννίδου

To θέμα της παράνομης και καταχρηστικής απόλυσης της Γεωργίας Ιωαννίδου, εκπροσώπου των εργαζομένων του ρ/σ «Alpha 989» συζητήθηκε και πάλι στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ. Η Ενωση είχε δώσει προθεσμία (η οποία παρήλθε) στον Διευθυντή του σταθμού Σπύρο Χαριτάτο να έρθει σε συνεννόηση με την ιδιοκτησία του σταθμού (Δ. Κοντομηνάς) για την άμεση ανάκληση της απόλυσης της Ιωαννίδου.
Υπενθυμίζεται ότι η δημοσιογράφος στοχοποιήθηκε λόγω της θέσης της ως εκπροσώπου των εργαζομένων, διότι με τις συνεχείς και επίμονες οχλήσεις της προς τη Διεύθυνση Προσωπικού..   απαίτησε το αυτονόητο: την καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων των εργαζομένων, οι οποίοι μόλις προ ολίγων ημερών ξεπληρώθηκαν για το μήνα Μάιο. Επιπλέον η Ιωαννίδου αρνήθηκε να υπογράψει ατομική σύμβαση με τη μείωση των αποδοχών που της ζητήθηκε, γεγονός για το οποίο η ιδιοκτησία της επιφύλαξε αυτή την εκδικητική συμπεριφορά. Τέτοιες ενέργειες της εργοδοσίας έχουν κριθεί επανειλημμένα από τα δικαστήρια ως παράνομες και καταχρηστικές.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει για άλλη μία φορά την εργοδοσία του ρ/σ «Alpha 989» για την αντεργατική στάση της απέναντι στην εκπρόσωπο των εργαζομένων, την οποία απέλυσε αναιτιολόγητα, μετά από 17 συναπτά έτη εργασίας και προσφοράς στο σταθμό.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εμμένει στην απαίτηση για την άμεση ανάκληση της απόλυσης της συναδέλφου και την αποκατάστασή της στα καθήκοντά της και   καλεί τους εργαζόμενους δημοσιογράφους του σταθμού, σε συνέλευση την Πέμπτη 21 Ιουλίου, ώρα 11 π.μ. στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος).