ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016

Τηλεοπτικές άδειες: γιατί αποβλήθηκε το Μega

Ποιοι προεπελέγησαν για την επόμενη φάση του διαγωνισμού

Ολοκληρώθηκε η φάση προεπιλογής των υποψηφίων για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και με την με Αρ.Πρωτ. 178/19-7-2016 απόφαση, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο , (ΑΔΑ: ΩΘ6Σ465ΙΧΦ-ΖΑΙ) εγκρίθηκε το Πρακτικό της Επιτροπής Διενέργειας του Διαγωνισμού και προεπελέγησαν οι υποψήφιοι:
1. ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ) - του επιχειρηματία Γιάννη Αλαφούζου
2. ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.) - Star Channel της οικογένειας Βαρδινογιάννη
3. ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ -  της οικογένειας Κυριακού
4. ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA) - του επιχειρηματία.. Δημήτρη Κοντομηνά
5. ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.) - του επιχειρηματία Γιάννη Καλογρίτσα
6. ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (E RADIO-TV) - του επιχειρηματία Φίλιππου Βρυώνη
7. ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.) - του εφοπλιστή, επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.
Αποκλείστηκαν οι:
1. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED,   (του Ιβάν Σαββίδη)
2. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ  (ITV CP) και
3. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL)
 Οι τρεις παραπάνω υποψήφιοι απορρίπτονται από την περαιτέρω διαγωνιστική διαδικασία για τους ακόλουθους λόγους:
1. DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED, καθώς σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.3.3. της Προκήρυξης οι οικονομικές καταστάσεις για το έτος 2015 της «DIMERA LIMITED» (μοναδική μέτοχος με έδρα την Κύπρο) που περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας δεν είναι ελεγμένες από αναγνωρισμένο ορκωτό ελεγκτή λογιστή. Στις εν λόγω οικονομικές καταστάσεις γίνεται ρητή αναφορά ότι είναι μη ελεγμένες καθώς η υποχρέωση της εταιρείας να τις καταθέσει στον Έφορο Εταιρειών Κύπρου καθώς και στον Έφορο Φορολογίας Εταιρειών λήγει την 31η Ιανουαρίου 2017 και 31η Μαρτίου 2017, αντίστοιχα.

2. ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP), καθώς: α) Σε παρέκκλιση της παρ. Γ.2.3. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας υπεύθυνη δήλωση του νόμιμου εκπροσώπου της μοναδικής μετόχου της Υποψήφιας Εταιρείας περί υπάρξεως ή μη συμφωνίας εκχώρησης δικαιωμάτων ψήφου καθώς και οι τυχόν αντίστοιχες συμβάσεις. β) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.1.1. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας αντίγραφο ποινικού μητρώου ενός μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, ο οποίος είναι παράλληλα και νόμιμος εκπρόσωπος της Υποψήφιας Εταιρείας. Αντί του ποινικού μητρώου έχει προσκομιστεί υπεύθυνη δήλωση του ανωτέρω προσώπου στην οποία δηλώνεται ότι είναι μόνιμος κάτοικος Λονδίνου με βρετανικό διαβατήριο και ότι δεν έχει ποινικές καταδίκες για κανένα αδίκημα, καθώς επίσης ότι προβαίνει στην παρούσα υπεύθυνη δήλωση αντί ποινικού μητρώου, επειδή στην Αγγλία δεν εκδίδεται έγγραφο αντίστοιχο του ελληνικού αντιγράφου ποινικού μητρώου. γ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.3.5 της Προκήρυξης η Υποψήφια Εταιρεία προσκόμισε επιστολή πιστοποιημένου Ορκωτού Ελεγκτή στην οποία αναφέρεται ότι την 30η/6/2016 στο λογαριασμό “Συμμετοχές” της “S.N.P. SOUTHEST NETWORK PUBLIC LTD” (μοναδική μέτοχος της Υποψήφιας Εταιρείας), εμφανίζεται η κατοχή των μετοχών της Υποψήφιας Εταιρείας στην οποία συμμετέχει 100% καθώς και η καταβολή του ποσού των 24.000 ευρώ στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο. Ωστόσο δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας τα απαιτούμενα από την παρ. Δ.3.3.5 της Προκήρυξης, αντίγραφα του λογαριασμού όψεως ή του βιβλίου ταμείου της εταιρείας, από τα οποία να αποδεικνύεται η ανάληψη του τιμήματος για την αγορά της εν λόγω συμμετοχής. δ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.3.6 της Προκήρυξης η Υποψήφια Εταιρεία προσκόμισε επιστολή πιστοποιημένου Ορκωτού Ελεγκτή στην οποία αναφέρεται ότι την 30η/6/2016 στο λογαριασμό “Δάνεια” της “S.N.P. SOUTHEST NETWORK PUBLIC LTD” (μοναδική μέτοχος της Υποψήφιας Εταιρείας), περιλαμβάνεται δάνειο ποσού 78.000 ευρώ το οποίο έχει λάβει από τον μέτοχο της SHERITO HOLDING LTD. Ωστόσο, δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας η απαιτούμενη από την παρ. Δ.3.3.6 σύμβαση του εν λόγω δανείου.

3. ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ (MEGA CHANNEL), καθώς: α) Σε εφαρμογή της παρ. Β.2.2 της Προκήρυξης, περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας μεταξύ άλλων τα πρακτικά αποφάσεων Διοικητικού Συμβουλίου με ημερομηνίες 20/8/2012, 4/10/2013 και 11/3/2016 της Υποψήφιας Εταιρείας που πιστοποιούν αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου. Ωστόσο στα πρακτικά αυτά δεν αναφέρεται ρητά ο τρόπος καταβολής των εν λόγω αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου.
β) Δεν περιλαμβάνονται στον φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας οι οικονομικές καταστάσεις της τελευταίας χρήσης όπως αναφέρεται στην παρ. Β.2.4 της Προκήρυξης.
Αντί αυτών, δυνάμει της παρ. Β.2.5 της Προκήρυξης και σχετικών διευκρινήσεων που δόθηκαν μέσω του επίσημου ιστότοπου της Αναθέτουσας Αρχής, 5 προσκομίστηκαν προσωρινές οικονομικές καταστάσεις περιόδου 1/1 - 31/5/2016 ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή. Βάσει της παρ. Β.2.5 για τη σύνταξη των εν λόγω οικονομικών καταστάσεων θα έπρεπε να εφαρμοστούν τα λογιστικά πρότυπα βάσει των οποίων η εταιρεία συντάσσει τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της, ήτοι τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.). Εντούτοις, στην έκθεση επισκόπησης του ορκωτού ελεγκτή που συνοδεύει τις εν λόγω οικονομικές καταστάσεις, εκφράζεται ρητά η γνώμη ότι αυτές δεν συντάχτηκαν από κάθε ουσιώδη άποψη σύμφωνα με τα παραπάνω λογιστικά πρότυπα (Δ.Π.Χ.Α.).  
γ) Ως απόρροια της παρέκκλισης της παρ. Β.2.5 της Προκήρυξης η οποία αναφέρεται στο παραπάνω υπ’ αρ. 2 θέμα, δεν είναι δυνατός ο έλεγχος για την πλήρωση της προϋπόθεσης που ορίζεται στην παρ. Β.1.2 της Προκήρυξης αναφορικά με τα ελάχιστο απαιτούμενο τρέχον ύψος των ιδίων κεφαλαίων.
δ) Σε παρέκκλιση της παρ. Γ.1.3 της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία ταυτότητας για το σύνολο των στελεχών της διοίκησης και των διευθυντικών στελεχών των μετόχων-νομικών προσώπων της Υποψήφιας Εταιρείας.
ε) Σε παρέκκλιση της παρ. Γ.2.1 της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας Πιστοποιητικό Γ.Ε.ΜΗ. από το οποίο να προκύπτει ότι οι μετοχές της εταιρείας με βάση το ισχύον καταστατικό είναι ονομαστικές στο σύνολό τους, που αφορούν τον μέτοχο-ημεδαπό νομικό πρόσωπο: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.
στ) Σε παρέκκλιση της παρ. Γ.2.2 της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας έγγραφα από τα οποία να προκύπτουν οι μέτοχοι που είναι υποχρεωτικώς φυσικά πρόσωπα της ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ενός εκ των μετόχων της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. (μέτοχος-ημεδαπό νομικό πρόσωπο της Υποψήφιας Εταιρείας).
ζ) Σε παρέκκλιση της παρ. Γ.2.3 της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας οι συμβάσεις εκχώρησης δικαιωμάτων ψήφου, των μετοχών της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., που αφορούν τον μέτοχο-ημεδαπό νομικό πρόσωπο: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.
η) Σε παρέκκλιση της παρ. Γ.3 της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας στοιχεία από το οποία να προκύπτει η εταιρική σύνθεση, που αφορούν τους εξής μετόχους-αλλοδαπά νομικά πρόσωπα: α) HSBC PRIVATE BANK (SUISS), β) GS BANK, γ) BENBAY LIMITED, δ) ELKIN HOLDINGS S.A., ε) WACO INVESTMENTS S.A., στ) CYRENIA ENTERPRISES S.A., ζ) LAGAN ENTERPRISES S.A., η) TONE BUSINESS S.A., θ) EOC EQUITY LIMITED, ι) VALENS TRADING S.A., ια) BALTAZZI INVESTMENTS LIMITED, ιβ) GOODLASS INVESTMENTS LIMITED, ιγ) OPALTON INVESTMENTS LIMITED, ιδ) ASCOPE TRADING LTD, ιε) MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED. Για τον μέτοχο-αλλοδαπό νομικό πρόσωπο SARAN HOLDINGS S.A. SPF. δεν κατέστη εφικτός ο εν λόγω έλεγχος καθώς τα σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν αναφέρονταν στη γαλλική γλώσσα χωρίς να επισυνάπτεται η απαιτούμενη σύμφωνα με την προκήρυξη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
θ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.2.1. της Προκήρυξης, βάσει της οποίας ζητούνται ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμοί, καταστάσεις αποτελεσμάτων, 6 προσαρτήματα) των δύο (2) τελευταίων, πριν από την αγορά των μετοχών, καθώς και οι οικονομικές καταστάσεις όλων των ετών συμμετοχής στην αιτούσα, δεν προσκομίστηκαν στοιχεία βάσει των οποίων μπορεί να επιβεβαιωθεί η περίοδος απόκτησης των μετοχών της Υποψήφιας Εταιρείας από τους εξής μετόχους-ημεδαπά νομικά πρόσωπα: α) ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε), β) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε, γ) PRIME APPLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
ι) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.2.6. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας αντίγραφα συμβολαίων αγοροπωλησίας μετοχών και της δήλωσης φόρου υπεραξίας του πωλητή (για την περίοδο ισχύος της σχετικής υποχρέωσης) ή των πινακίων αγοράς των μετοχών της από το ΧΑΑ καθώς επίσης και τα παραστατικά εξόφλησης των συμβολαίων ή των πινακίων αγοράς, που αφορούν την απόκτηση των μετοχών της Υποψήφιας Εταιρείας από τον μέτοχο - ημεδαπό νομικό πρόσωπο: ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε. Εκτός από την παραπάνω περίπτωση, κατά παρέκκλιση της ίδιας παρ. Δ.3.2.6. της Προκήρυξης προσκομίστηκαν αντίγραφα αγοραπωλησίας μετόχων χωρίς να προσκομίζεται η δήλωση φόρου υπεραξίας που αφορούν την απόκτηση των μετοχών της Υποψήφιας Εταιρείας από τους εξής μετόχους-ημεδαπά νομικά πρόσωπα: α) ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. β) PRIME APPLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ.
 ια) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.2.10 της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας αντίγραφο του βιβλίου απογραφών με ανάλυση του λογαριασμού «Συμμετοχές και λοιπές μακροπρόθεσμές απαιτήσεις» και τα αναλυτικά καθολικά αυτού που αφορούν τον μέτοχο -ημεδαπό νομικό πρόσωπο: PRIME APPLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ιβ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.2.12 της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας προσωρινές οικονομικές καταστάσεις ελεγμένες από ορκωτό ελεγκτή για τη χρονική περίοδο από την έναρξη της τρέχουσας χρήσης έως το τέλος του προηγούμενου από την υποβολή της αίτησης ημερολογιακού μήνα που αφορούν τους μετόχους-ημεδαπά νομικά πρόσωπα: α) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε. β) ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Επίσης δεν περιλαμβάνεται αναφορικά με τους ίδιους μετόχους-ημεδαπά νομικά πρόσωπα αναλυτικό ισοζύγιο της Γενικής Λογιστικής, σε επίπεδο λογαριασμών κατώτατης βαθμίδας, για τη χρονική περίοδο που αφορούν οι προσωρινές οικονομικές καταστάσεις, στο οποίο εμπεριέχονται και τα υπόλοιπα των λογαριασμών αποτελεσμάτων της περιόδου αυτής.
ιγ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.2.13 της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας κάθε στοιχείο, με το οποίο να αποδεικνύεται ο τρόπος απόκτησης των οικονομικών μέσων που διέθεσε ο μέτοχος -ημεδαπό νομικό πρόσωπο, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε. για τη συμμετοχή του στην Υποψήφια Εταιρεία.
ιδ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.3.1. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας εκθέσεις ελέγχου από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή της έδρας της εταιρείας ή από αρμόδια κρατική αρχή για την πιστοποίηση του 7 ύψους και της σύνθεσης του μετοχικού ή εταιρικού κεφαλαίου των εξής μετόχων- αλλοδαπών νομικών προσώπων: α) HSBC PRIVATE BANK (SUISS), β) GS BANK, γ) BENBAY LIMITED, δ) ELKIN HOLDINGS S.A., ε) WACO INVESTMENTS S.A., στ) CYRENIA ENTERPRISES S.A., ζ) LAGAN ENTERPRISES S.A., η) TONE BUSINESS S.A.,θ) EOC EQUITY LIMITED, ι) VALENS TRADING S.A. Εκτός από τις παραπάνω περιπτώσεις, κατά παρέκκλιση της ίδιας παρ. Δ.3.3.1. της Προκήρυξης προσκομίστηκαν εκθέσεις ελέγχων από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή της έδρας της εταιρείας χωρίς ωστόσο οι εκθέσεις αυτές να αναφέρουν με σαφήνεια τη μετοχική σύνθεση της υπό εξέταση εταιρείας. Οι εκθέσεις αυτές αφορούσαν τους εξής μετόχους-αλλοδαπά νομικά προσώπα: α) BALTAZZI INVESTMENTS LIMITED, β) GOODLASS INVESTMENTS LIMITED, γ) ASCOPE TRADING LTD, δ) MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED. Τέλος, για τον μέτοχο-αλλοδαπό νομικό πρόσωπο SARAN HOLDINGS S.A. SPF. δεν κατέστη εφικτός ο εν λόγω έλεγχος καθώς τα σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν αναφέρονταν στη γαλλική γλώσσα χωρίς να επισυνάπτεται η απαιτούμενη σύμφωνα με την προκήρυξη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα. 
ιε) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.3.2. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας οι φορολογικές δηλώσεις των δέκα (10) τελευταίων ετών που αφορούν τους εξής μετόχους-αλλοδαπά νομικά πρόσωπα: α) HSBC PRIVATE BANK (SUISS), β) GS BANK, γ) BENBAY LIMITED, δ) ELKIN HOLDINGS S.A., ε) WACO INVESTMENTS S.A., στ) CYRENIA ENTERPRISES S.A., ζ) LAGAN ENTERPRISES S.A., η) TONE BUSINESS S.A., θ) EOC EQUITY LIMITED, ι) VALENS TRADING S.A. Για τον μέτοχο-αλλοδαπό νομικό πρόσωπο SARAN HOLDINGS S.A. SPF. δεν κατέστη εφικτός ο εν λόγω έλεγχος καθώς τα σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν αναφέρονταν στη γαλλική γλώσσα χωρίς να επισυνάπτεται η απαιτούμενη σύμφωνα με την προκήρυξη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
ιστ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.3.3. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις (ισολογισμοί, καταστάσεις αποτελεσμάτων, προσαρτήματα) των δύο (2) τελευταίων, πριν από την αγορά των μετοχών, ετών, καθώς και οι οικονομικές καταστάσεις όλων των ετών συμμετοχής στην αιτούσα, που αφορούν τους εξής μετόχους-αλλοδαπά νομικά πρόσωπα: α) HSBC PRIVATE BANK (SUISS), β) GS BANK, γ) BENBAY LIMITED, δ) ELKIN HOLDINGS S.A., ε) WACO INVESTMENTS S.A., στ) CYRENIA ENTERPRISES S.A., ζ) LAGAN ENTERPRISES S.A., η) TONE BUSINESS S.A., θ) EOC EQUITY LIMITED, ι) VALENS TRADING S.A. Για τον μέτοχο-αλλοδαπό νομικό πρόσωπο SARAN HOLDINGS S.A. SPF. δεν κατέστη εφικτός ο εν λόγω έλεγχος καθώς τα σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν αναφέρονταν στη γαλλική γλώσσα χωρίς να επισυνάπτεται η απαιτούμενη σύμφωνα με την προκήρυξη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
ιζ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.3.5. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας ανάλυση των λογαριασμών “Συμμετοχές« και »Χρεόγραφα-Μετοχές«, ή των αντίστοιχων λογαριασμών κατά το δίκαιο της έδρας της 8 εταιρείας, καθώς και αντίγραφα του λογαριασμού όψεως ή του βιβλίου ταμείου της εταιρείας, από τα οποία να αποδεικνύεται η ανάληψη του τιμήματος για την αγορά των εν λόγω συμμετοχών και χρεογράφων, ελεγμένα από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή-λογιστή της έδρας της εταιρείας ώστε να διαπιστωθεί η κτήση και η κατοχή των μετοχών , που αφορούν τους εξής μετόχους-αλλοδαπά νομικά πρόσωπα: α) HSBC PRIVATE BANK (SUISS), β) GS BANK, γ) BENBAY LIMITED, δ) ELKIN HOLDINGS S.A., ε) WACO INVESTMENTS S.A., στ) CYRENIA ENTERPRISES S.A., ζ) LAGAN ENTERPRISES S.A., η) TONE BUSINESS S.A., θ) EOC EQUITY LIMITED, ι) VALENS TRADING S.A. ια) BALTAZZI INVESTMENTS LIMITED, ιβ) GOODLASS INVESTMENTS LIMITED, ιγ) OPALTON INVESTMENTS LIMITED, ιδ) ASCOPE TRADING LTD, ιε) MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED. Για τον μέτοχο-αλλοδαπό νομικό πρόσωπο SARAN HOLDINGS S.A. SPF. δεν κατέστη εφικτός ο εν λόγω έλεγχος καθώς τα σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν αναφέρονταν στη γαλλική γλώσσα χωρίς να επισυνάπτεται η απαιτούμενη σύμφωνα με την προκήρυξη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
 ιη) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.3.6. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας ανάλυση του λογαριασμού »Δάνεια” (μακροπρόθεσμα - βραχυπρόθεσμα) από ιδιώτες και τράπεζες, ή του αντίστοιχου λογαριασμού κατά το δίκαιο της έδρας της εταιρείας, ελεγμένη από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή-λογιστή της έδρας της εταιρείας καθώς επίσης και τις δανειακές συμβάσεις των αναφερόμενων στον ισολογισμό δανείων, που αφορούν τους εξής μετόχους-αλλοδαπά νομικά πρόσωπα: α) HSBC PRIVATE BANK (SUISS), β) GS BANK, γ) BENBAY LIMITED, δ) ELKIN HOLDINGS S.A., ε) WACO INVESTMENTS S.A., στ) CYRENIA ENTERPRISES S.A., ζ) LAGAN ENTERPRISES S.A., η) TONE BUSINESS S.A., θ) EOC EQUITY LIMITED, ι) VALENS TRADING S.A., ια) OPALTON INVESTMENTS LIMITED. Για τον μέτοχο-αλλοδαπό νομικό πρόσωπο SARAN HOLDINGS S.A. SPF. δεν κατέστη εφικτός ο εν λόγω έλεγχος καθώς τα σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν αναφέρονταν στη γαλλική γλώσσα χωρίς να επισυνάπτεται η απαιτούμενη σύμφωνα με την προκήρυξη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
 ιθ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.3.7. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας ανάλυση των λογαριασμών «Πιστωτών», «Προμηθευτών», “Επιταγών Πληρωτέων«, 'Προκαταβολές Πελατών» και Ποσά προοριζόμενα για αύξηση κεφαλαίου", ή των αντίστοιχων λογαριασμών κατά το δίκαιο της έδρας της εταιρείας, ελεγμένα από πιστοποιημένο ορκωτό ελεγκτή της χώρας έδρας της αλλοδαπής εταιρείας, που αφορούν τους εξής μετόχους-αλλοδαπά νομικά πρόσωπα: α) HSBC PRIVATE BANK (SUISS), β) GS BANK, γ) BENBAY LIMITED, δ) ELKIN HOLDINGS S.A., ε) WACO INVESTMENTS S.A., στ) CYRENIA ENTERPRISES S.A., ζ) LAGAN ENTERPRISES S.A., η) TONE BUSINESS S.A., θ) EOC EQUITY LIMITED, ι) VALENS TRADING S.A., ια) BALTAZZI INVESTMENTS LIMITED, ιβ) GOODLASS INVESTMENTS LIMITED, ιγ) OPALTON INVESTMENTS LIMITED, ιδ) ASCOPE TRADING LTD, ιε) MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED. Για τον μέτοχο-αλλοδαπό νομικό πρόσωπο SARAN HOLDINGS S.A. SPF. δεν κατέστη εφικτός ο εν λόγω έλεγχος καθώς τα σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν 9 αναφέρονταν στη γαλλική γλώσσα χωρίς να επισυνάπτεται η απαιτούμενη σύμφωνα με την προκήρυξη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.

κ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.3.3.8. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας αντίγραφα συμβολαίων αγοροπωλησίας μετοχών και της δήλωσης φόρου υπεραξίας του πωλητή ή των πινακίων αγοράς των μετοχών της από το οικείο Χρηματιστήριο Αξιών καθώς επίσης και τα παραστατικά εξόφλησης των συμβολαίων ή των πινακίων αγοράς των μετοχών της Υποψήφιας Εταιρείας από τους εξής μετόχους-αλλοδαπά νομικά πρόσωπα: α) HSBC PRIVATE BANK (SUISS), β) GS BANK, γ) BENBAY LIMITED, δ) ELKIN HOLDINGS S.A., ε) WACO INVESTMENTS S.A., στ) CYRENIA ENTERPRISES S.A., ζ) LAGAN ENTERPRISES S.A., η) TONE BUSINESS S.A., θ) EOC EQUITY LIMITED, ι) VALENS TRADING S.A., ια) BALTAZZI INVESTMENTS LIMITED, ιβ) GOODLASS INVESTMENTS LIMITED, ιγ) OPALTON INVESTMENTS LIMITED, ιδ) ASCOPE TRADING LTD, ιε) MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED. Για τον μέτοχο-αλλοδαπό νομικό πρόσωπο SARAN HOLDINGS S.A. SPF. δεν κατέστη εφικτός ο εν λόγω έλεγχος καθώς τα σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν αναφέρονταν στη γαλλική γλώσσα χωρίς να επισυνάπτεται η απαιτούμενη σύμφωνα με την προκήρυξη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα. κα) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.4.1. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας υπεύθυνες δηλώσεις με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από τους ιδιοκτήτες και τους βασικούς μετόχους περί μη συνδρομής στο πρόσωπό τους της ασυμβίβαστης ιδιότητας του άρθρου 3 του ν. 3310/2005, με το εξής περιεχόμενο: «Δεν έχω καταδικαστεί αμετακλήτως για το αδίκημα της ενεργητικής διαφθοράς, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 45 παρ. 1 εδ. β’ της Οδηγίας 2004/18/ΕΚτης 31.3.2004, που αφορούν τους εξής μετόχους-αλλοδαπά νομικά πρόσωπα: α) HSBC PRIVATE BANK (SUISS), β) GS BANK, γ) BENBAY LIMITED, δ) ELKIN HOLDINGS S.A., ε) WACO INVESTMENTS S.A., στ) CYRENIA ENTERPRISES S.A., ζ) LAGAN ENTERPRISES S.A., η) TONE BUSINESS S.A., θ) EOC EQUITY LIMITED, ι) VALENS TRADING S.A., ια) BALTAZZI INVESTMENTS LIMITED, ιβ) GOODLASS INVESTMENTS LIMITED, ιγ) OPALTON INVESTMENTS LIMITED, ιδ) ASCOPE TRADING LTD, ιε) MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED. Για τον μέτοχο-αλλοδαπό νομικό πρόσωπο SARAN HOLDINGS S.A. SPF. δεν κατέστη εφικτός ο εν λόγω έλεγχος καθώς τα σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν αναφέρονταν στη γαλλική γλώσσα χωρίς να επισυνάπτεται η απαιτούμενη σύμφωνα με την προκήρυξη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
κβ) Σε παρέκκλιση της παρ. Δ.4.2. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας υπεύθυνες δηλώσεις με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από τα μέλη του οργάνου της διοίκησης και τα διευθυντικά στελέχη της υποψήφιας εταιρείας περί μη συνδρομής στο πρόσωπό τους της ασυμβίβαστης ιδιότητας του άρθρου 3 του ν. 3310/2005,με το εξής περιεχόμενο: «Δεν έχω καταδικαστεί αμετακλήτως για το αδίκημα της ενεργητικής διαφθοράς, όπως αυτό ορίζεται στο άρθρο 45 παρ. 1 εδ. β’ της Οδηγίας 2004/18/ΕΚτης 31.3.2004», που αφορούν τους εξής μετόχους-αλλοδαπά νομικά πρόσωπα: α) HSBC PRIVATE BANK (SUISS), β) GS BANK, γ) BENBAY LIMITED, δ) ELKIN HOLDINGS S.A., ε) WACO INVESTMENTS S.A., στ) CYRENIA ENTERPRISES S.A., ζ) LAGAN ENTERPRISES S.A., η) 10 TONE BUSINESS S.A., θ) EOC EQUITY LIMITED, ι) VALENS TRADING S.A., ια) BALTAZZI INVESTMENTS LIMITED, ιβ) GOODLASS INVESTMENTS LIMITED, ιγ) OPALTON INVESTMENTS LIMITED, ιδ) ASCOPE TRADING LTD, ιε) MOONGOLD INVESTMENTS LIMITED. Επίσης δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο συμμετοχής οι παραπάνω δηλώσεις που αφορούν τον νόμιμο εκπρόσωπο της ΝΕΠ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε., ενός εκ των μετόχων της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. (μέτοχος-ημεδαπό νομικό πρόσωπο της Υποψήφιας Εταιρείας). Για τον μέτοχο-αλλοδαπό νομικό πρόσωπο SARAN HOLDINGS S.A. SPF. δεν κατέστη εφικτός ο εν λόγω έλεγχος καθώς τα σχετικά έγγραφα που προσκομίστηκαν αναφέρονταν στη γαλλική γλώσσα χωρίς να επισυνάπτεται η απαιτούμενη σύμφωνα με την προκήρυξη μετάφραση στην ελληνική γλώσσα.
κγ) Σε παρέκκλιση της παρ. Η.2.1 της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας πιστοποιητικά φορολογικής ενημερότητας που αφορούν τον μέτοχο -ημεδαπό νομικό πρόσωπο: PRIME APPLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. 
κδ) Σε παρέκκλιση της παρ. Η.2.2 της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνεται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας τα πιστοποιητικά ασφαλιστικής ενημερότητας των μετόχων-ημεδαπών νομικών προσώπων: α) PRIME APPLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ β) ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. καθώς και για την υποψήφια εταιρεία.
κε) Σε παρέκκλιση της παρ. Η.2.3. της Προκήρυξης, δεν περιλαμβάνονται στο φάκελο συμμετοχής της Υποψήφιας Εταιρείας βεβαιώσεις και τραπεζικές ενημερότητες των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αναφορικά με τις συμβάσεις δανείων της Υποψήφιας Εταιρείας καθώς και αντίστοιχα έγγραφα που αφορούν τα εξής ημεδαπά και αλλοδαπά νομικά πρόσωπα μετόχους της: (α) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε. (β) PRIME APPLICATIONS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και (γ) ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Ειδικά για την ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. δεν επιβεβαιώθηκε η λήψη του συνόλου των τραπεζικών ενημεροτήτων. Σε σχέση με την παραπάνω παρέκκλιση, προσκομίστηκε υπεύθυνη δήλωση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Υποψήφιας Εταιρείας στην οποία δηλώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την αναχρηματοδότηση του δανεισμού της.

Εκτός έχει τεθεί εδώ και καιρό η CITYNEWS του Γιώργου Καρατζαφέρη, λόγω του ότι ο φάκελος δεν συνοδευόταν από το παράβολο υπέρ του Δημοσίου.

Παράλληλα, πηγές της κυβέρνησης σημειώνουν ότι στο διαγωνισμό θα χρησιμοποιηθεί αναγνωρισμένη και δοκιμασμένη μέθοδος δημοπράτησης που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί από την η ΕΕΤΤ στις δημοπρασίες φάσματος συχνοτήτων για τις τηλεπικοινωνίες.
Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας δημοσιεύει και αναρτά κάθε διοικητική πράξη συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν στο διαγωνισμό για τις άδειες.