ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Δικαίωμα και υποχρέωση η αποτύπωση της αλήθειας

Με ιδιαίτερη έκπληξη το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) πληροφορήθηκε την απόφαση του Εφετείου Πλημμελημάτων Μυτιλήνης, με την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκισης 3 μηνών για εξύβριση, ο δημοσιογράφος Στρατής Μπαλάσκας (φωτογραφία).
Η υπόθεση αφορούσε ρεπορτάζ του συναδέλφου στην τοπική εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ», το οποίο στηλίτευε τις νεοναζιστικές απόψεις ενός εκπαιδευτικού και αναφέρεται σε όσα αυτές έχουν προκαλέσει στην τοπική κοινωνία της Μυτιλήνης.
Το καινοφανές της υπόθεσης είναι ότι όσα ισχυρίστηκε στο επίμαχο δημοσίευμα ο δημοσιογράφος, αποδείχτηκαν πέραν πάσης αμφιβολίας, τόσο στο πρωτόδικο δικαστήριο όσο και..   στο Εφετείο.
Το Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ δηλώνει απερίφραστα ότι είναι δικαίωμα και υποχρέωση του δημοσιογράφου να αποτυπώνει την αλήθεια και να διαφωτίζει τους πολίτες σε σημαντικά ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και την πολιτική.
Η μάχη για τη δημοκρατία είναι ένας αγώνας διαρκής. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να μείνουν στην πρώτη γραμμή και να μην λυγίσουν.

- διαβάστε: Ο Ιάκωβος Μάγερ πέθανε δύο φορές