ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Ο κοινωνικός αυτοματισμός του Γ. Πατούλη

Βορά στα δόντια του κοινωνικού αυτοματισμού παρέδωσε τους συναδέλφους του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και επικεφαλής της γαλάζιας πλειοψηφίας Γιώργος Πατούλης εκδίδοντας μια προκλητική ανακοίνωση με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφαση για πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα.
Με μια ανακοίνωση που συντάχθηκε εν αγνοία των υπολοίπων παρατάξεων ο κ. Πατούλης, το όνομα του οποίου φιγουράρισε τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα και ως υποψηφίου προέδρου της Ν.Δ., κατάφερε να ξεσηκώσει κύμα αρνητικών και επικριτικών σχολίων για τον ιατρικό κλάδο εμφανίζοντας τους συναδέλφους του ως φανατικούς υπέρμαχους των πληρωμών τοις μετρητοίς από τους ασθενείς.
Επικαλούμενοι το οικονομικό βάρος της αγοράς του ειδικού μηχανήματος, το κόστος του οποίου δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ, και την τραπεζική προμήθεια ανά ασθενή, ο κ. Πατούλης και η ηγεσία.. του ΙΣΑ δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τη συνολική προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να πατάξει τη φοροδιαφυγή μέσω της καθιέρωσης χρήσης του πλαστικού χρήματος στο σύνολο των συναλλαγών των πολιτών, είτε αυτές αφορούν αγορά προϊόντων είτε αφορούν χρήση υπηρεσιών.
Απειλώντας τους ασθενείς πως οι ιδιώτες ιατροί θα μετακυλίσουν σε αυτούς μια τραπεζική προμήθεια της τάξης του ενός ευρώ, όσο δηλαδή αντιστοιχεί κατά μέσον όρο σε κάθε επίσκεψη, ο πρόεδρος του ΙΣΑ επικαλείται την οικονομική εξαθλίωση των γιατρών προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα, καθώς το μόνο για το οποίο πραγματικά ενδιαφέρεται είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα όσων εκ των συναδέλφων του αρνούνται πεισματικά να αποδεχτούν ένα καθεστώς φορολογικής δικαιοσύνης και ισότητας. Λειτούργησε ως συνδικαλιστικός εκπρόσωπος μερίδας συναδέλφων του που δεν κατάφεραν ποτέ να ισοσκελίσουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους με το επίπεδο διαβίωσής τους.
Στην ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ υποστηρίζει πως «το εν λόγω μέτρο δεν θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής, καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν και δεν μπορεί κατ' αυτόν τον τρόπο να ελεγχθεί» προκαλώντας τη λογική της κοινωνίας, που γνωρίζει πως στις υπηρεσίες και όχι στα προϊόντα γίνεται το μεγάλο πάρτι των αδήλωτων εσόδων.
Όσο για τα ουμανιστικά επιχειρήματα του προεδρείου του ΙΣΑ για τους ηλικιωμένους που «δεν έχουν εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη διαδικασία», θα είχαν μεγαλύτερη αξία αν δεν χρησιμοποιούνταν τόσο αβίαστα ως τα υποψήφια θύματα της μετακύλισης της τραπεζικής προμήθειας.

Aυγή