ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Έξαλλοι οι εργαζόμενοι στο Mega κατά της εργοδοσίας

«Δεν βάζουν ούτε ευρώ στο κανάλι και θέλουν να κόψουν πάλι λεφτά από εμάς!..»

Μετά από έντονη φημολογία που κυκλοφορούσε στους διαδρόμους του καναλιού οι εργαζόμενοι του Μega ζήτησαν από τον εκπρόσωπο τους, τον Πάνο Τουμάση, να συναντηθεί με τη διοίκηση του σταθμού και να λάβει ενημέρωση.
Πράγματι ο εκπροσωπος πήγε στο γραφείο του νέου διευθύνοντος συμβούλου του σταθμού Νίκου Πεφάνη (ο άνθρωπος του Ψυχάρη), ο οποίος τον ενημέρωσε ότι θα γίνουν άμεσα μειώσεις μισθών 10-20% - 10% για τους πιο χαμηλόμισθους και 20% για εκείνους με υψηλότερες απολαβές.
Η αντίδραση των εργαζομένων στα όσα τους μετέφερε ο εκπρόσωπος τους ήταν άμεση και οργίλη. Ζήτησαν να πάει άρον άρον η ΕΣΗΕΑ για να συζητήσουν το θέμα και έβγαλαν ένα ψήφισμα..
σύμφωνα με το οποίο αναφέρουν ότι θα αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση υλοποίησης του σχεδίου μειώσεων. Το επιχείρημα των εργαζομένων έχει δύο άξονες. Ο πρώτος είναι ότι δεν είναι δυνατόν να ζητουνται και πάλι θυσίες από τους εργαζομένους του καναλιού οι οποίοι έχουν ήδη υποστεί μειώσεις περί το 20% ακόμη και οι χαμηλόμισθοι και οι μεγαλομέτοχοι να αρνούνται να αναλάβουν τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους αδυνατώντας εδώ και μήνες να συμφωνήσουν στο τι θα γίνει με το κανάλι και την αύξηση του ΜΚ να αναβάλλεται συνεχώς. «Δεν βάζουν ούτε ευρώ στο κανάλι και θέλουν να κόψουν πάλι λεφτά από εμάς» λένε με μια φωνή οι εργαζόμενοι.
Το δεύτερο και επίσης ισχυρό επιχείρημα είναι ότι ακόμη και αν οι εργαζόμενοι συναινούσαν στη μείωση ποιό θα ήταν το πραγματικό όφελος για το κανάλι; «Με τα 100-200 ευρώ που θα κόψουν από τους χαμηλόμισθους και τα λίγο περισσότερα από τους υψηλόμισθους θα καλυφθούν τα εκατοντάδες εκατομμύρια των ελλειμμάτων, των δανείων και του τιμήματος για τις συχνότητες και την άδεια;» αναρωτιούνται και μάλλον σωστά οι εργαζόμενοι που δείχνουν έτοιμοι να προχωρήσουν ακόμη και σε απεργιακές κινητοποιήσεις για πρώτη φορά στην ιστορία του μεγάλου καναλιού.
Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν μάλιστα ότι ακούγεται εντελώς παράδοξο από τη μια να υποστηρίζεται από την πλευρά της διοίκησης ότι η κατάσταση είναι δραματική και πρέπει να κοπούν για δεύτερη φορά μισθοί εργαζομένων και την ίδια στιγμή να γίνονται προσλήψεις στελεχών με ανάλογες για τη θέση τους απολαβές τα οποία κάνουν δουλειά που θα μπορούσε να γίνει άνετα και από το υπάρχον δυναμικό του καναλιού.
Οι επόμενες μέρες θα είναι έντονες και κρίσιμες στο κανάλι αλλά όσο οι μεγαλομέτοχοι δεν αποφασίζουν τι θα κάνουν και δεν χρηματοδοτούν το κανάλι η κατάσταση θα γίνεται ολοένα και πιο πιεστική για όλους.

- από το enimerosi24.gr