ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Πέθανε ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης


Σε ηλικία 77 ετών πέθανε ο δημοσιογράφος Βασίλης Κοντοβαζαινίτης, έπειτα από άνιση μάχη με σοβαρή ασθένεια. Η κηδεία του θα γίνει την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου 2015, στις 17.00, στο Νεκροταφείο Παλαιού Φαλήρου.
Ο Βασίλης Κοντοβαζαινίτης γεννήθηκε το 1938 στη Δάφνη Καλαβρύτων και ήταν πτυχιούχος του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου Ανωτάτης Σχολής και της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Με τη δημοσιογραφία άρχισε να απασχολείται επαγγελματικά το 1965 ως έκτακτος συνεργάτης του Προγράμματος της Ε.Ι.Ρ. και από το 1968, ως τακτικός συνεργάτης στη Διεύθυνση Ειδήσεων και Επικαίρων της ΥΕΝΕΔ, με ειδίκευση στο αθλητικό ρεπορτάζ και την απ’ ευθείας μετάδοση αθλητικών γεγονότων. Από τον Μάιο του 1970 έως τον Απρίλιο του 1971 εργάστηκε για την εφημερίδα της Θεσσαλονίκης «Νέα Αλήθεια» ως ανταποκριτής στην Αθήνα.
Η φωνή του Βασίλη Κοντοβαζαινίτη ήταν από τις χαρακτηριστικότερες φωνές των..
ραδιοφωνικών μεταδόσεων και εκφώνησης αθλητικών ειδήσεων της τηλεόρασης της ΥΕΝΕΔ καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 και συνέχισε μέχρι τα τέλη του 1982. Παρέμεινε, όμως, στο ραδιόφωνο για τέσσερα χρόνια ακόμη μέχρι και το 1986. Στη μακρόχρονη πορεία του στην Ε.ΡΑ. διετέλεσε διευθυντής της ΕΡΑ-1 και ΕΡΑ-2.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ασχολήθηκε ενεργά με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ως νομικός σύμβουλος αρκετών ΠΑΕ. Ήταν αρχικά μέλος και στη συνέχεια Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΠΑΕ SKODA Ξάνθης, ενώ το 2006 εκλέχθηκε Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιριών (ΕΠΑΕ).
Ως δημοσιογράφος διακρίθηκε, καθώς, σε όλη την επαγγελματική διαδρομή του, εργάστηκε σκληρά και αποτελεσματικά, με γνώσεις και επάρκεια στο αντικείμενό του. Ήταν σεβαστός και αγαπητός στους συναδέλφους του και, επί σειρά ετών, εκλεγόταν εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΕΡΤ-2 στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.