ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ήρθε η εβδομάδα που θα πληρώσουν τα κανάλια!

Μεθαύριο Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου τελειώνουν τα ψέματα: οι τηλεοπτικοί σταθμοί πρέπει να προσέλθουν για πρώτη φορά στο ταμείο της εφορίας να πληρώσουν το φόρο επί των διαφημίσεων που προβάλλουν, το 20% των εσόδων τους από αυτές.
Ο νόμος είναι σαφής για τον ειδικό φόρο επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων: Στις 30/9/2015 (μεθαύριο, Τετάρτη) τα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης θα πρέπει να υποβάλλουν δήλωση για τα έσοδα που πραγματοποίησαν από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις για τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2015, από Ιανουάριο έως και  Απρίλιο. Και όλα αυτά σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε πρόσφατα η γενική γραμματέας Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.
Είναι, επαναλαμβάνω για να το εμπεδώσετε, η πρώτη φορά στα μνημονιακά χρόνια που.. καλούνται τα κανάλια να πληρώσουν το συγκεκριμένο φόρο επί των διαφημίσεων. Που δεν είναι καινούργιος, το αντίθετο.
Ο νόμος είχε ψηφιστεί από το 2010, όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις όμως, Παπανδρέου Παπαδήμου και Σαμαρά, πρόσφεραν αναστολή στους καναλάρχες, τους χάριζαν φόρους με άλλα λόγια (όπως έκαναν και με τους άλλους επαγγελματίες, έτσι;). Πέντε ολόκληρα χρόνια τους απάλλασσαν! Οι πολιτικοί τους καναλάρχες.
Κυριακή (Τετάρτη, δηλαδή) κοντή γιορτή. 

Δ. Κανελλόπουλος (efsyn)