ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν τον Θ. Λιακουνάκο

Η ιδιοκτησία των ΜΜΕ δεν μπορεί να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους ως ασπίδα προστασίας έναντι της δικαιοσύνης
 
Ο μεγαλοεπιχειρηματίας και βασικός μέτοχος της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ» Θωμάς Λιακουνάκος προσπαθεί να εμπλέξει και να χρησιμοποιήσει ως ασπίδα έναντι της Δικαιοσύνης, τους επί χρόνια απλήρωτους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις του. Αυτό καταγγελλει η ΕΣΗΕΑ υπενθυμίζοντας ότι ο Λιακουνάκος έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους της εφημ. «ΚΕΡΔΟΣ» από τον Μάρτιο του 2013 και, επιπλέον, δεν έχει συμμορφωθεί τόσο με τις δικαστικές αποφάσεις όσο με τις δεσμεύσεις της ίδιας της εργοδοσίας ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας.
Η ΕΣΗΕΑ από τον Νοέμβριο του 2013 με ανακοίνωσή της είχε κατονομάσει τον Θ. Λιακουνάκο ως τον βασικό υπεύθυνο για την αφερεγγυότητα της ιδιοκτησίας της εφημ. «ΚΕΡΔΟΣ» και τον..
καλούσε να εφαρμόσει αμέσως όσα ο νόμος επιτάσσει. Αντίθετα, ο Θ. Λιακουνάκος όχι μόνο δεν κατέβαλε τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους αλλά αποπειράθηκε να πτωχεύσει την εταιρεία «ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.» προκειμένου να αποφύγει εντελώς τις υποχρεώσεις του. Το αίτημα της πτώχευσης απορρίφθηκε από την ελληνική Δικαιοσύνη.
Αποτελεί μέγιστη υποκρισία, αλλά και συνέχιση της προσφιλούς του τακτικής να επιχειρεί να αίρεται πάνω από τη Δικαιοσύνη η αναφορά του για τους «3.500 εργαζόμενους στις εταιρείες μου και το μέλλον αυτών». Δυστυχώς, οι εργαζόμενοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τη σκληρότητα και την αντεργατική στάση Λιακουνάκου...