ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

24ωρη απεργία στα Πρακτορεία διανομής Τύπου

Νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα πρακτορεία διαμονής Τύπου που κήρυξαν  24ωρη απεργία από τις 17:00 το απόγευμα της Τετάρτης (30/09) έως και τις 17:00 της Πέμπτης (01/10). Το βράδυ της Τετάρτης έχουν διοργανώσει συγκέντρωση μπροστά από την κεντρική πύλη της Ίριδας. Οι εργαζόμενοι ζητούν:
• Την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η τελευταία.
• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στην «Ίρις».
• Την άμεση επιστροφή των κομμένων επιδομάτων και μισθών από την «ΕΥΡΩΠΗ».
• Την άμεση εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των εταιρειών απέναντι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο της ανακοίνωσης την ανακοίνωση της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών:..
"Συνεχίζουμε τον αγώνα. Οι εργαζόμενοι στα πρακτορεία έδωσαν ηχηρή απάντηση με τη μαζική συμμετοχή στην τελευταία Γενική Συνέλευση, στην προκλητική προσπάθεια που έγινε από τους εργοδότες στα πρακτορεία να πείσουν τους εργαζόμενους ότι δεν υπάρχει λόγος για κινητοποίηση. Έφτασαν στο σημείο να εκβιάζουν και να απειλούν ακόμα και μέλος του Δ.Σ. ,να συκοφαντούν για δήθεν μεροληψία του Δ.Σ. υπέρ της μιας ή της άλλης εταιρείας. Το Δ.Σ. έχει εκλεγεί από τους εργαζόμενους και των δύο πρακτορείων για να εκπροσωπεί αποκλειστικά τα δικά τους συμφέροντα. Αυτό δεν αρέσει στις εταιρείες, γι’ αυτό και προσπαθούν να περάσουν τη λογική του «διαίρει και βασίλευε».
Το Δ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη προειδοποιητικής 24ωρης απεργίας από την Τετάρτη 30/09 ώρα 17:00 έως Πέμπτη 01/10 ώρα 17:00.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για:
• Την υπογραφή νέας ΣΣΕ που να προβλέπει τουλάχιστον ότι και η τελευταία.
• Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας στην «Ίρις».
• Την άμεση επιστροφή των κομμένων επιδομάτων και μισθών από την «ΕΥΡΩΠΗ».
• Την άμεση εκπλήρωση των οικονομικών υποχρεώσεων των εταιρειών απέναντι στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας.
Καλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν απειλές και εκβιασμούς. Να κλείσουν τα αυτιά τους στα τσιράκια των εργοδοτών που θα ξαμοληθούν για να μας πείσουν ότι ο αγώνας μας δεν έχει αντικείμενο.
Έχουμε μακρύ δρόμο μπροστά μας. Ο αγώνας μας είναι δύσκολος, αλλά είναι μονόδρομος για την απόκρουση των επιλογών της εργοδοσίας. Επιλογές που «πατάνε» πάνω στο αντεργατικό νομικό πλαίσιο των κυβερνήσεων, «μνημονιακών» ή μη, που υπηρετούν με συνέπεια τα συμφέροντα του μεγάλου Κεφαλαίου. Μπροστά μας είναι η ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του 3ου Μνημονίου που μας φέρνει η «αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και πρέπει να μας βρει όλους στο δρόμο με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Εμείς έχουμε τη δύναμη, παρά την προσπάθεια που γίνεται να μας πείσουν για το αντίθετο. Εμείς κρατάμε στα χέρια μας το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας.
Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού μπροστά στην κεντρική πύλη της «Ίριδας» την Τετάρτη 30/09 στις 10:00 το βράδυ. Έχουμε την συμπαράσταση του Κλάδου και του ταξικού κινήματος. Δεν πρέπει να λείπει κανείς."