ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

Γιατί ο Τζιτζικώστας φοβάται τον Αδωνι

H απόπειρα να κοπεί η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ δεν μοιάζει να είναι αποτέλεσμα κάποιας όψιμης τυπολατρίας. Επικεφαλής της εν λόγω επιτροπής είναι ο γραμματέας του κόμματος Α. Παπαμιμίκος ο οποίος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της υποψηφιότητας Τζιτζικώστα και έχει μάλιστα κάνει άτυπη καμπάνια υπέρ του προκαλώντας τη μήνιν του Μεϊμαράκη. Πιθανότητα το περιβάλλον του Τζιτζικώστα έκρινε ότι ο Γεωργιάδης έχει κοινά χαρακτηριστικά με τον ίδιο - νέοι με απεύθυνση στο πιο λαϊκό και ακροδεξιό τμήμα της νεοδημοκρατικής βάσης και άρα ο δεύτερος θα κόψει ψήφους από τον πρώτο στερώντας του ίσως το πέρασμα στο δεύτερο γύρο απέναντι στο φαβορί Μεϊμαράκη. Μπορεί δημόσια ο Τζιτζικώστας να δηλώνει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα Γεωργιάδη, παρασκηνιακά όμως είναι πιθανό να επεδίωξε να τον κόψει.
Ο τύπος που παρουσιάζεται ως ο αντιτσίπρας της Δεξιάς (Τζιτζικώστας) είναι ένας νεοδημοκράτης του σωλήνα (ο πατέρας του διετέλεσε επί μακρόν βουλευτής της ΝΔ) από παραδοσιακή δεξιά..
οικογένεια βασιλοφρόνων.
Κλασικός κλαρινογαμπρός με ανύπαρκτο πολιτικό λόγο, πόσο μάλλον όραμα που θα δώσει νέα πνοή στο κόμμα, ανίκανος ν' αρθρώσει δύο προτάσεις. Ακροδεξιών κλίσεων, με προνομιακή βάση τη λαϊκή δεξιά, ήρθε στο προσκήνιο όταν κατέβηκε ως αντάρτης στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κόντρα στην επίσημη υποψηφιότητα του Γιάννη Ιωαννίδη και κέρδισε άνετα αφού το τοπικό κόμμα στήριξε αυτόν και όχι τον Ιωαννίδη. Διαδέχτηκε έτσι τον Παναγιώτη Ψωμιάδη με τον οποίο μοιράζονται και την ίδια αισθητική. Μπορεί να μην έχει κάνει αίσθηση με τις απόψεις του φημίζεται όμως για την "υψηλή" του κουλτούρα.
Όπως υπενθυμίζει ο γνωστός Κασιμάτης της Καθημερινής σε μία ερώτηση της ΕΡΤ3, όταν ο Τζιτζικώστας πρωτοεκλέχτηκε βουλευτής, για το πως θα περιέγραφε τη Θεσσαλονίκη ως γυναίκα απάντησε πως ναι μεν η Θεσσαλονίκη είναι "γκομενάρα" αλλά πρέπει να πλυθεί, να ντυθεί, να σουλουπωθεί. Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν πλασάρεται ως ο νέος, δυναμικός ηγέτης που θα βγάλει τη Νέα Δημοκρατία από το τέλμα. Καλύτερα να εκλέξουν τον Παντελή Παντελίδη.

Δημήτρης Τσίρκας (fb)