ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ο παλιομοδίτης ρεπόρτερ και οι τζαμπατζήδες των εφημερίδων

Στην τελευταία του «Εθνους» ο Δημήτρης Καμπουράκης - Εκτός εφημερίδας ο Γιώργος Δελαστίκ

Ο Θεμιστοκλής Κατάλευκος δάγκωσε το στυλό του και ακούμπησε ευχαριστημένος στην πλάτη της καρέκλας του. «Ωραία ιδέα», μουρμούρισε. «Να γράφω κάθε μέρα τις περιπέτειές μου στην εφημερίδα και μάλιστα στην τελευταία σελίδα, ώστε να μπορούν να τις απολαύσουν όλοι, ακόμα και οι φτωχοί ή οι τζαμπατζήδες στα κρεμασμένα φύλλα στο περίπτερο». 
Ετσι ξεκινάει το κείμενο του δημοσιογράφου Δημήτρη Καμπουράκη που δημοσιεύεται σήμερα στην τελευταία σελίδα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ.
Ο τηλεοπτικός (όπως τον γνωρίζουν οι περισσότεροι) Καμπουράκης ξεκίνησε συνεργασία με την απογευματινή του Μπόμπολα γεμίζοντας με τις «Περιπέτειες του ρεπόρτερ Κατάλευκου» (έτσι λέγεται η στήλη) όλη την τελευταία σελίδα του Εθνους. Η συγκεκριμένη σελίδα τα τελευταία χρόνια «φιλοξενούσε» το Πρόσωπο της ημέρας (μια ιδέα κλεμένη από το..
ημερήσιο Βήμα του Ψυχάρη) καθώς και ένα άρθρο συντάκτη του Εθνους...
Τώρα με την στήλη του Δ. Καμπουράκη, που σχολιάζει με τον δικό του τρόπο τα τεκταινόμενα στην πολιτική κι όχι μόνο σκηνή, αποκτάει ενδιαφέρον. Και σίγουρα όπως λέει κι ο Καμπουράκης, που έδωσε ιδέα, θα διαβάζεται από τους τζαμπατζήδες στα κρεμασμένα φύλλα του Εθνους στο περίπτερο. Εξ άλλου ο ρεπόρτερ Κατάλευκος, παλιομοδίτης έως το κόκαλο, πιστεύει  ότι η καλύτερη ρεκλάμα για τις εφημερίδες ήταν να τις κρεμάνε οι περιπτεράδες στις τέντες τους.

ΥΓ Τις τελευταίες 20 μέρες τα άρθρα του Γιώργου Δελαστίκ δεν υπάρχουν στο ημερήσιο φύλλο του Εθνους ενώ το όνομα του έχε βγεί από τους αρθρογράφους στην «ταυτότητα» της εφημερίδας και έχει μείνει μόνο αυτό του Ερρίκου Μπαρτζινόπουλου.